-Ο Πρωθυπουργός, ανασκευάζει και ζητά συγγνώμη όχι επειδή μελέτησε τα θέματα καλύτερα, αλλά επειδή έτσι τον συμβουλεύουν οι επικοινωνιολόγοι του. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Αυτή η έλλειψη ευθύνης και η προσπάθεια είτε να αποδώσει με τη πρώτη «συγγνώμη» που ζήτησε την ευθύνη στον σταθμάρχη, είτε με την τρίτη στο γενικό πολιτικό σύστημα από την εποχή του Χαρίλαου Τρικούπη που έφερε τα τρένα στην Ελλάδα, είναι αδιανόητη. Η προσπάθεια του να αποδείξει πως όλοι μας είμαστε υπεύθυνοι, μας κάνει να νιώθουμε ότι μας αξίζει αυτό που συμβαίνει.

Όχι, δε μας αξίζει.

-Αν υπάρχουν δύο Ελλάδες, υπάρχει η μια η οποία λειτουργεί με σύστημα, με συνέχεια, με συνεργασίες και η άλλη, η οποία είναι του ρουσφετιού. Ο κ. Καραμανλής έγινε Υπουργός επειδή είναι άριστος ή επειδή είναι Καραμανλής; Γιατί όταν αρχίζεις και κάνεις εκπτώσεις επάνω, μην σας κάνει εντύπωση ότι ένας αχθοφόρος γίνεται σταθμάρχης.

Μιλάμε για ένα διαβρωμένο σύστημα και η διάβρωση ξεκινάει από πάνω. Για αυτό όλος ο κόσμος λέει «το ψάρι βρωμάει απ’ το κεφάλι». Ας ξεκινήσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και θα φτάσουμε και στο τι έπρεπε να κάνει ο σταθμάρχης.

Αυτή την στιγμή, οι ευθύνες βρίσκονται στην Κυβέρνηση. Όχι συγγνώμες για τον σταθμάρχη, όχι συγγνώμες για όλο το πολιτικό σύστημα, όχι ισοπέδωση των πάντων, αλλά να ληφθεί ευθύνη για αυτό το οποίο συνέβη. Πολιτική ευθύνη.

Παρακάτω θα δείτε ολόκληρη την τοποθέτησή μου στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα:

https://youtu.be/onXs1C6FYwI