-Η Κυβέρνηση πορεύεται με την γραμμή: «Ό,τι καλό έγινε είναι δικό μου, ό,τι κακό έγινε είναι όλων». Αυτή δεν είναι ανάληψη ευθυνών, είναι μία προσπάθεια να βάλει τις ευθύνες κάτω από το χαλί. Είναι μία αλαζονική στάση της Κυβέρνησης και είναι η ίδια στάση, η οποία οδήγησε τον κ. Καραμανλή μία βδομάδα πριν γίνει το ατύχημα, να κουνάει το δάχτυλο στη Βουλή σε άνθρωπο της αντιπολίτευσης και να λέει «πώς τολμάτε, να με ρωτάτε εμένα για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων;». Αυτή η αλαζονεία δημιουργεί σε κάθε πολιτικό την αδυναμία να δει την πραγματική εικόνα, όπως συνέβη στη Νέα Δημοκρατία. Εάν υπήρχε ειλικρινής παραδοχή ευθύνης, αν υπήρχε ειλικρινής παραδοχή συγγνώμης, δε θα συνοδευόταν με τη φράση: «ναι, αλλά και ο σταθμάρχης», «ναι, αλλά και ο Χαρίλαος Τρικούπης».

Την καλύτερη παραδοχή των ευθυνών της Κυβέρνησης την πήρε ο κ. Γεραπετρίτης, όταν υποστήριξε ότι σε 3 μέρες θα λύσει το πρόβλημά που οδήγησε τον θάνατο αυτών των παιδιών και σε 9 μήνες θα έχει λύσει τα γενικότερα προβλήματα του ΟΣΕ. Όταν αυτά τα λέει ο ίδιος ο Υπουργός της Κυβέρνησης που για 3 χρόνια δεν έκανε τίποτα, τι άλλο να πούμε εμείς; Εκεί είναι όλη η ουσία των ευθυνών.

Δεν μπορούμε να συζητάμε κατά αυτόν τον τρόπο για την πολιτική και να ελπίζουμε πως αύριο θα έρθει ο κόσμος στις κάλπες να ψηφίσει οποιοδήποτε κόμμα. Αν θέλουμε να υπερασπιστούμε τη Δημοκρατία, πρέπει να ξέρουμε τι λειτουργεί σωστά, τι δε λειτουργεί σωστά, τι έχει λειτουργήσει και τι δεν έχει λειτουργήσει. Αυτό δεν το έχει κάνει η Κυβέρνηση και αυτό κοστίζει στη Δημοκρατία. Προσπαθούμε δηλαδή να σώσουμε το κεφάλι του κ. Μητσοτάκη, καταποντίζοντας την περηφάνια ολόκληρης της Ελλάδας.

-Ο κ. Καραμανλής ήταν σε αυτήν τη θέση επειδή ήταν άξιος ή επειδή ήταν Καραμανλής; Με τι κριτήρια επιλέχθηκε για Υπουργός; Η Κυβέρνηση υποστήριζε πως εκείνοι είναι οι άριστοι και εμείς οι άχρηστοι. Η αλαζονεία είναι αυτή που σκοτώνει τους πολιτικούς. Η παραίτηση ισοδυναμεί με την ανάληψη της ευθύνης, χωρίς «ναι, μεν αλλά». Και εγώ παραιτήθηκα από Υπουργός, όταν έγινε η κλοπή στην Ολυμπία για μικρότερο λόγο και όχι μετά από 16 ώρες, όπως ο κ. Καραμανλής. Μετά το τηλέφωνο ότι εκλάπη η Ολυμπία, το αμέσως επόμενο τηλέφωνο μου τότε ήταν στον Πρωθυπουργό της χώρας και όχι μετά από 16 ώρες και όχι με νεκρούς. Φτάνει επιτέλους με αυτό το τσουβάλιασμα ευθυνών που κάνει η Κυβέρνηση, με αυτή την αλαζονεία γιατί προσβάλετε ολόκληρη την Ελλάδα. Διότι όταν είσαι επικεφαλής και έχεις μέρος της ευθύνης, ή την αναλαμβάνεις ή όχι. Δεν υπάρχουν μέσοι δρόμοι.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Ανθή Βούλγαρη:

 

https://www.youtube.com/watch?v=aa_PjoV4z-c