– Το σημαντικό είναι να δημιουργήσουμε δομές στο Δήμο έτσι ώστε να μην νιώθει ο πολίτης ότι βρίσκεται ανάμεσα στα κενά αρμοδιοτήτων.

– Όλη η δράση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς στοχεύει στο να βοηθήσει τα νέα παιδιά και την ανάπτυξη στην Κεφαλονιά, ώστε να είναι ένας τόπος που να μένουν τα παιδιά μας και να θέλουν να μεγαλώσουν εκεί.

– Όταν μιλάω με τον κόσμο στις διάφορες γειτονιές αυτό που θα ακούσεις ξανά και ξανά είναι να σου μιλούν για καθαριότητα και όταν τους λες «Γιατί; Δεν σας μαζεύουν τα σκουπίδια;» λένε «δεν είναι θέμα σκουπιδιών, είναι όλη η εικόνα της εγκατάλειψης που νιώθεις, βαμμένοι τοίχοι, αφισοκολλήσεις πάνω στις κολώνες, σπασμένα πεζοδρόμια, πλακάκια τα οποία είναι στραβά και δεν τα φτιάχνει κανείς». Δεν είμαστε ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία πόλη που καλείται να αντιμετωπίσει τα θέματα αυτά και οπουδήποτε έχουν αντιμετωπιστεί ήταν πάντα  με τη συνεργασία του κράτους, του Δήμου και των πολιτών.

– Όταν έχεις ομάδες πολιτών που μπορούν να ενημερώσουν πολύ γρήγορα για τα προβλήματα που προκύπτουν, τότε με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεις ότι δεν θα έχεις το μάζεμα της ανομίας σε διάφορα μέρη. Πάρα πολύ σημαντικό είναι να εμπνεύσεις τη συμμετοχή όλων μας στο να λύνουμε τα προβλήματα.

 

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video