-Δεν θα βγούμε από αυτή την κρίση, χωρίς ο πολίτης να έχει αυτονομία και χωρίς να έχει συμμετοχή στην πολιτική διαδικασία.

– Πιστεύω ότι σήμερα πρέπει η εξουσία να πάει όσο πιο κοντά στον πολίτη γίνεται, γιατί εκεί ελέγχεται και μόνο εκεί μπορούν να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος.

– Δεν υπάρχει πόλη στον κόσμο που να έχει λύσει τα θέματα ασφάλειας, που να μην το έχει κάνει με τους πολίτες της ίδιας της πόλης. Και εδώ υπάρχουν διάφορες φόρμουλες που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς. Υπάρχουν πολύ σοβαρές προτάσεις, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ομάδες που έχουν μέσα ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, οι οποίοι λειτουργούν μαζί με την αστυνομία και τη δημοτική αρχή, έτσι ώστε να λύνουν τα θέματα της ασφάλειας στην πηγή τους.

– Η ανάπτυξη που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Αθήνα είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.  Πρέπει να ξεκινήσουμε ακριβώς από εκεί, να πιάσουμε το νήμα από την αρχή, να αρχίσουμε πάλι εμείς να επενδύουμε στους εαυτούς μας, σε μικρά μαγαζάκια τα οποία μετά μπορεί να γίνουν μεγαλύτερα. Όσο εμείς καθόμαστε με τα χέρια σταυρωμένα και περιμένουμε να έρθει να επενδύσει κάποιος άλλος για να γίνουμε εμείς υπάλληλοι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. Ακόμα και η ασφάλεια στην πόλη μας εξαρτάται από το κατά πόσο τα πεζοδρόμιά μας έχουν ζωή, ή κατά πόσο τα μαγαζιά δουλεύουν, κατά πόσο τα μαγαζιά πλένουν τα πεζοδρόμια μπροστά τους, ή φωτίζουν σωστά το δρόμο.

– Σήμερα έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που είναι έτοιμοι να χάσουν το βιός τους. Είναι οι Έλληνες τεχνίτες οι οποίοι κάνουν καταπληκτική δουλειά. Είναι χρυσοχόοι, είναι εικονογράφοι, είναι άνθρωποι που δουλεύουν πηλό, κάνουν υφάσματα. Μιλάμε για μικρές ποσότητες. Τους ξέρω τους περισσότερους από αυτούς, τους έχω γνωρίσει μέσα από το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη που ουσιαστικά μαζεύει αυτά τα επαγγέλματα και προσπαθεί να δώσει δουλειά σε αυτό τον κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι σήμερα υποφέρουν απίστευτα με την πολύ βαριά φορολογία που έχει επιβληθεί στους ελεύθερους επαγγελματίες. Την ίδια ώρα αυξάνονται ταχύτατα οι τουρίστες που έρχονται στην πόλη και αναζητούν τέτοιου είδους πράγματα. Χρειάζεται ένα μικρό χρονικό διάστημα που θα προστατεύσει η πολιτεία με ό,τι μπορεί. Έχεις ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο; Δως τους ένα χώρο να κάνουν τα εργαστήριά τους να μην πληρώνουν νοίκι. Βρες ό,τι είναι δυνατόν. Δως τους κάποια απαλλαγή από φόρους, δημοτικά τέλη κλπ. Γιατί; Για να επιβιώσουν τους επόμενους 12, 24 μήνες, πραγματικά τόσο θέλει, ώστε η ζήτηση και η παροχή που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι να ταυτιστούν κι να μπορέσουν να επιβιώσουν. Τα αναπτυξιακά κύτταρα πάντα τα συνδυάζουμε με υψηλές τεχνολογίες, είναι λάθος. Τα κύτταρα αυτά μπορούν να δουλέψουν σε όλο το φάσμα της οικονομίας και εγώ θα ξεκινούσα από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν κάτι πολύτιμο να προσφέρουν αυτή τη στιγμή.

Μπορείτε να ακούσετε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.