-Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει από τις εθνικές εκλογές. Παρά τους δύσκολους μήνες που βιώνει η χώρα, αυτό που βλέπουμε είναι μια επικράτηση της ΝΔ σε πολλούς τομείς. Γενικότερα, η αντιπολίτευση έχει ηττηθεί, αλλά υπάρχουν λόγοι για να χαμογελάει το ΠΑΣΟΚ, αφού υπάρχουν υποψήφιοι οι οποίοι τίμησαν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από το κοινό.

Όταν κέρδισε ο κ. Μπακογιάννης τον Δήμο της Αθήνας, η Αθήνα ήταν χωρίς χρήματα. Ο κ. Καμίνης πέρασε την κρίση, τη διαχειρίστηκε όσο καλύτερα γινόταν και κέρδισε ο κ. Μπακογιάννης. Το ίδιο έγινε σε όλη την Ελλάδα, με το μεγάλο κύμα της ΝΔ που ερχόταν. Από τότε η Τοπική Αυτοδιοίκηση «προικίστηκε» με πολλά χρήματα και δυνατότητες να κάνει πράγματα. Αυτό δεν εξηγεί, όμως, γιατί ο κ. Μπακογιάννης ενώ είχε όλα τα καλά του Θεού στα χέρια του, είχε χρήματα από τον κ. Καμίνη, από την Κυβέρνηση, είχε μια αντιπολίτευση η οποία κοιτούσε να είναι εποικοδομητική και τα μέσα με το μέρος του σε μεγάλο βαθμό, δεν κατάφερε να βγει από τον Α’ γύρο. Άρα, ένας άνθρωπος ο οποίος είχε όλα τα καλά στα χέρια του και μπορούσε να απογειώσει την Αθήνα, πήγε και πνίγηκε στην Πανεπιστημίου. Αυτό εισπράττει σήμερα.

Έχει 27 μονάδες διαφορά, αλλά παρατηρείται πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει με πρώτη την Αθήνα, αλλά και σε πολλούς άλλους Δήμους, να αναδείξει καινούργια στελέχη. Το ένα ατού που είχε στον πρώτο γύρο ο κ. Μπακογιάννης, δηλαδή ένα ψηφοδέλτιο το οποίο χτίζει εδώ και πολύ καιρό, δεν θα το έχει πια. Η αποχή η οποία είναι μεγάλη, θα μεγαλώσει περισσότερο. Με την αποχή δεν ξέρουμε ποιος θα εκλεγεί, το αποτέλεσμα πάντα θα εξαρτάται από το ποιος θα πάει να ψηφίσει. Και υπάρχει και μεγάλη αποχή από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

-Έχει θετικό πρόσημο για το ΠΑΣΟΚ η χθεσινή εκλογική βραδιά, ήταν μια νύχτα η οποία προχώρησε ένα βήμα παρακάτω την πορεία μας. Εμείς, θα κάνουμε στον δεύτερο γύρο όσα κάναμε και πριν. Οι όποιες συνεργασίες, θα γίνουν με βάση το τι θα πουν οι τοπικές κοινωνίες. Έχω στηρίξει ανθρώπους που το κόμμα δεν στήριξε ανοιχτά, όπως για παράδειγμα τον κύριο Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη. Θεωρώ ότι πρέπει να προωθήσουμε προοδευτικές υποψηφιότητες, αλλά ως ΠΑΣΟΚ κάνουμε αυτό που θα έπρεπε να κάνουμε. Να αφήσουμε δηλαδή τις τοπικές κοινωνίες να κρίνουν αυτές με βάση τα ψηφοδέλτια του καθενός, με βάση το πώς έχουν πολιτευτεί. Θα ακούσουμε τις τοπικές κοινωνίες όπως οφείλουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», με του Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου: 

https://www.youtube.com/watch?v=fz399zySpU8