Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, έθεσε τις προτεραιότητες της νέας πολιτικής στο χώρο του κινηματογράφου. Ειδικότερα ο κ Γερουλάνος, ευχήθηκε επιτυχία στο έργο του νέου Δ.Σ. και σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Εξαιρετικά σημαντική μέρα είναι η σημερινή τόσο για τον ελληνικό κινηματογράφο όσο και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η Τέχνη συνολικά σε όλη την Ελλάδα. Ο μεγάλος διάλογος με τον ελληνικό κινηματογράφο που ξεκίνησε εδώ και ενάμιση χρόνο ήρθε ως αποτέλεσμα μιας δυναμικής που είχε διαφανεί νωρίτερα, από μια νέα γενιά δημιουργών.

Αυτή η νέα γενιά έχει διάθεση για συλλογική δουλειά, είναι λάτρεις της καινοτομίας, έχει έμφυτη τάση εξωστρέφειας, μια γενιά που είχε «εκδιωχθεί»  από ένα σύστημα που ήταν έτσι φτιαγμένο ώστε να δημιουργεί εμπόδια στη διάθεσή των νέων δημιουργών να παράξουν.

Στόχος μας είναι να υπηρετήσουμε αυτή τη γενιά. Η σημερινή σύνθεση του συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου δείχνει ότι αυτή τη  μάχη θέλουμε να την κερδίσουμε. Το νέο Δ.Σ. έχει την εμπειρία, έχει τη γνώση της ελληνικής και της ευρωπαϊκής πραγματικότητας, έχει τη γνώση για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος, έχει τη γνώση για τα σενάρια, την ψηφιακή παραγωγή και τις νέες τεχνολογίες.

Στόχος είναι η ολοκληρωτική προσέγγιση στην ανάπτυξη του ελληνικού κινηματογράφου, από την αφήγηση ως την τελική διανομή, χωρίς αποσπασματικές κινήσεις. Στόχος είναι η εξωστρέφεια και ο διάλογος με τη διεθνή πραγματικότητα και τέλος, η καινοτομία και οι νέες μορφές κινηματογραφικής  παραγωγής. Αυτό το Δ.Σ. θέλουμε να υπηρετήσει τη νέα γενιά και το νέο Έλληνα δημιουργό, καλλιεργώντας ταυτόχρονα τη ζωτικής σημασίας σχέση του Έλληνα παραγωγού με το ελληνικό κοινό.

Αυτό που περιμένω από τη νέα πραγματικότητα και τις πολιτικές που γεννά, είναι να σταματήσει η αιμορραγία των Ελλήνων δημιουργών και να καταφέρουμε να εμπνεύσουμε τους νέους ανθρώπους που το επιθυμούν να εκφραστούν καλλιτεχνικά μέσα από τον κινηματογράφο».