Χαιρετισμό απηύθυνε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στη Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ. Ο Υπουργός αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο ελληνικός τουρισμός το 2010- κατορθώνοντας παρόλα αυτά να διατηρήσει τις αφίξεις στο ίδιο επίπεδο με το 2009- εστίασε στα σημαντικά αποτελέσματα που αποκόμισε ο τουρισμός μας από τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων κλάδων.

Τόνισε ότι η εμπειρία του 2009 δείχνει πόσο κομβικής σημασίας είναι η συνεργασία κράτους και φορέων, η οποία συνεχίζεται και φέτος. Μίλησε ιδιαίτερα για τη σημασία που έχουν οι tour operators και τα ταξιδιωτικά γραφεία, οι οποίοι αποτελούν στο εξωτερικό συνεργάτες αλλά και σημαντικές πηγές πληροφόρησης για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούμε σε συγκεκριμένες αγορές. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά  στην εμπειρία από την Κίνα, όπου οι tour operators μας εξήγησαν τι λειτουργεί και τι όχι στην προσπάθεια της Ελλάδας να προσελκύσει επισκέπτες από την Κίνα.

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος  σημείωσε πως σημαντική για την αλλαγή του κλίματος στη Γερμανία είναι η στάση των γερμανών tour operators με τους οποίους βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για την προβολή της χώρας μας και μέσω αυτών. Τέλος παρατήρησε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των tour operators στη Ρωσία, όπου εκτός από τα 3 νέα visa centers που ανοίγουν, είναι σε εξέλιξη η συνεννόηση με σημαντικούς tour operators της χώρας προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα παροχής visa.