«Το πρόγραμμα, Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών, υιοθετείται εξ ολοκλήρου από το Δήμο Θεσσαλονίκης» δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης αμέσως μετά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο.

Επρόκειτο για μια συνάντηση και σε βάθος συζήτηση για τα πολιτιστικά και τουριστικά θέματα του Δήμου της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΤ.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εκδηλώσεις του προγράμματος Θεσσαλονίκη Σταυροδρόμι Πολιτισμών, ο σχεδιασμός για τις επόμενες χρονιές και η τουριστική ανάδειξη της πόλης της Θεσσαλονίκης ως σημείου αναφοράς για τη Μακεδονία και τον τομέα της κρουαζιέρας. Μετά τη συνάντηση ο κ. Γερουλάνος δήλωσε:

«Είχαμε μια συζήτηση με το φίλο και δήμαρχο της Θεσσαλονίκης με τον οποίο έχουμε ξεκινήσει μια συνεργασία εδώ και πολύ καιρό για την ανάδειξης της Θεσσαλονίκης ως τουριστικού προορισμού μέσα από τον πολιτισμό. Έχουμε συνεργασία σε πολλά επίπεδα και σε βάθος χρόνου. Τα επόμενα χρόνια η Θεσσαλονίκη προγραμματίζει μια σειρά από εκδηλώσεις που θα την κάνουν γνωστή σε κάθε γωνιά του κόσμου. Θεωρούμε ότι η Θεσσαλονίκη είναι κομβική  για την εξάπλωση του τουρισμού και σε άλλα μέρη της βορείου Ελλάδος και η συνεργασία μας έχει ήδη αρχίσει να αποφέρει καρπούς. Σε δέκα μέρες θα είμαστε μαζί στη Θεσσαλονίκη όπου θα υποδεχθούμε τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ. Όλα αυτά συμβάλουν στο να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη στις αγορές που μας ενδιαφέρουν. Μας ενδιαφέρει και η Ρωσία και οι ΗΠΑ. Σε όλες αυτές τις χώρες αναδεικνύουμε τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό μέσα από τον πολιτισμό της».

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης υπογράμμισε:

«Κάναμε μια ανακεφαλαίωση των θεμάτων. Προφανώς κορωνίδα είναι το πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, Σταυροδρόμι Πολιτισμών, που φέτος στοχεύει στην ανάδειξη των πολιτισμών της Μέσης Ανατολής και βάλαμε τα πράγματα σε μια σειρά. Αυτό το πρόγραμμα, το Σταυροδρόμι Πολιτισμών, υιοθετείται εξ ολοκλήρου από το Δήμο Θεσσαλονίκης και όλη η πολιτιστική μας δραστηριότητα βασίζεται πάνω σε αυτό.

Αναδεικνύουμε την εβραϊκή ταυτότητα της Θεσσαλονίκης όπως και την οθωμανική και την αρμενική, όλους τους πολιτισμούς που υπήρξαν για πολλά χρόνια στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ σημαντικό. Αυτή είναι η λογική μας και προχωράμε».