– Η χθεσινή κίνηση του κ. Μπακογιάννη ήταν μια ξεκάθαρη στήριξη στον θείο του, στον πρωθυπουργό, σε μια πολύ δύσκολη στιγμή. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας έχει περάσει διάφορα ψηφίσματα, πολλά εκ των οποίων αφορούν πολύ πιο απόμακρα θέματα από αυτό που είχαμε να χειριστούμε χθες, όπως για παράδειγμα τον πόλεμο της Ουκρανίας. Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος της Ουκρανίας, ο κ. Μπακογιάννης μαζί με άλλες παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας, υποστηρίξαμε ότι αυτός ο πόλεμος θα είναι ένας πόλεμος ανάθεμα για την παγκόσμια ειρήνη, για τα δικαιώματα και για το Διεθνές δίκαιο και έτσι βγήκε ο Δήμος Αθηναίων και στήριξε την Ουκρανία.

– Eίθισται να περιμένει ο πρόεδρος πριν κλείσει την ημερήσια διάταξη για να βάλει ένα θέμα της αντιπολίτευσης. Πράγμα το οποίο ο κ. Σκιαδάς δεν έκανε. Αν και ενημερώθηκε από εμάς τηλεφωνικά ότι θα καταθέσουμε πρόταση, βιάστηκε να κλείσει την ημερήσια διάταξη. Ήταν η πρώτη κίνηση που έγινε για να αποφευχθεί η συζήτηση του θέματος. Εδώ όμως έγινε και κάτι άλλο. Ο κ. Σκιαδάς και ο κ. Μπακογιάννης έχουν τη δυνατότητα εφόσον η αντιπολίτευση το ζητήσει, να συζητηθεί το θέμα εντός του συμβουλίου. Αυτός ήταν και ο λόγος που αποχώρησε όλη η αντιπολίτευση.

– Ο κ. Μπακογιάννης ουσιαστικά φίμωσε την αντιπολίτευση. Για εμένα είναι προφανές γιατί το κάνει. Ο ίδιος κρίνεται για το κατά πόσον είναι ένας άνθρωπος ο οποίος μπορεί να χειριστεί σοβαρά δημοκρατικά θέματα ή αν θα κρυφτεί μόλις συναντήσει δυσκολίες. Σε αυτή την περίπτωση, τον βλέπω να κρύβεται.

– Τρία χρόνια τώρα έχουμε αποδείξει ότι αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι να προχωρούν τα θέματα της Αθήνας. Αλλά θέλουμε και από την άλλη μεριά, κάποιον ο οποίος να καταλαβαίνει ότι αυτά τα πράγματα δεν είναι «Ό,τι αποφασίζω εγώ, το συμφωνείτε εσείς».

– Μόνη της η παράταξη του κ. Μπακογιάννη αποφάσισε ότι δεν θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν μπορεί να μας κατηγορεί, λοιπόν, για κομματικοποίηση του Δημοτικού Συμβούλιου, ενώ εκείνος τηρεί ενιαία τη γραμμή του κόμματός του.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία 94 FM» παρακάτω:

 

https://www.youtube.com/watch?v=zaDADzNxIvI