Η απόφαση είναι ιστορική. Επιτέλους, παίρνουμε μια μεγάλη ανάσα οξυγόνου για την δημοκρατία. Είναι ανάγκη, όμως να σταθούμε πάνω στα προβλήματα που οδήγησαν στην στελέχωση και ενδυνάμωση της Χρυσής Αυγής. Τώρα, πρέπει να δούμε γιατί δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα. Και αν γυρίζουμε μαζί τις γειτονιές θα σας δείξω ακριβώς που δημιουργήθηκε η ομάδα αυτή, εκεί που ο πολίτης είναι μόνος τους, εκεί που δεν υπάρχει τάξη, εκεί που η φτώχεια και η απόγνωση είναι ζωντανές. Εκεί βρήκε έδαφος η Χρυσή Αυγή και το αποτελέσματα ήταν να γίνει ο Κασιδιάρης μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων.

Οι δυνάμεις αυτές δυναμώνουν όπου απουσιάζει το κράτος, όπου απουσιάζουν οι δομές, όπου οι θεσμοί δεν λειτουργούν σωστά, όπου ο κάθε άνθρωπος νιώθει απομονωμένος εκεί πάει και χτίζει ο φασισμός. Αυτό στο οποίο επέμενα και προεκλογικά και συνεχίζω είναι ότι είναι ώρα να σκύψουμε πραγματικά πάνω σε αυτές τις γειτονιές που ενδυνάμωσαν αυτές τις δυνάμεις και να καταλάβουμε ακριβώς γιατί συνέβη αυτό. Τελείωσε η δίκη της Χρυσής Αυγής, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε ούτε δευτερόλεπτο. Διότι η μάχη που πρέπει να δοθεί στους δρόμους της Αθήνας πρέπει να ξεκινήσει την επόμενη μέρα.

Η δίκη τελείωσε τώρα αρχίζει ο αγώνας ώστε να κλείσουν οι πληγές που οδήγησαν τον κόσμο να υποστηρίζει τέτοια εκτρώματα.

Πολύ συχνά έχουμε δει κόμματα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να δυναμώνουν κρύβοντας επιμελώς τις πραγματικές προθέσεις σε ό,τι αφορά το κοινοβούλιο και να εκμεταλλεύονται την δημοκρατία για να την χτυπήσουν εκ των έσω. Η δημοκρατία είναι ένα ευάλωτο πολίτευμα, ένα νέο πολίτευμα που η δύναμη του είναι ότι μπορεί να συγχωρεί. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να το υπερασπιζόμαστε απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους δύναμη που προσπαθεί να καταλύσει την δημοκρατία είτε εμφανώς είτε καλυμμένα.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ulnS05IuLz4&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2R2L9No4ePNo0ZIVixC-nEKxMtQMEZdnXsqCPzDtvNWl9TDFdio-nzeqs