– Τα επιχειρήματα, τα οποία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί ο κ. Μητσοτάκης, είτε απέναντι στην αντιπολίτευση είτε για την επόμενη μέρα, δείχνουν έναν άνθρωπο ο οποίος σίγουρα δεν έχει το κύρος με το οποίο μας ήρθε στην αρχή. Έναν άνθρωπο που νιώθει μία πίεση, η οποία δεν ξέρω αν είναι από τις δημοσκοπήσεις ή από τη δική του αναποτελεσματικότητα. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος αυτή τη στιγμή πιέζεται και βγάζει μία σειρά από επιχειρήματα που είναι χαμηλότερα του επιπέδου τού οποίου θα έπρεπε να υπάρχουν στην πολιτική σήμερα, εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχει ο κόσμος.

-Από εδώ και πέρα και μέχρι τις εκλογές θα υπάρχει ένας ανταγωνισμός όλων των κομμάτων για το ποιος θα δώσει περισσότερα. Διότι ο κόσμος είναι στρυμωγμένος και διότι η μόνη λύση που πλέον έχουμε είναι τα επιδόματα. Η ΝΔ έχασε 6 με 9 μήνες ακρίβειας που δεν έκανε τίποτα. Όσοι είναι στην αγορά ξέρουν καλά, ότι η ακρίβεια ξεκίνησε πριν από 14-15 μήνες, με τις πρώτες ύλες να αυξάνονται μαζί με μια σειρά από προϊόντα και τη ΝΔ να προσπαθεί να καθησυχάσει λέγοντας: «μην ανησυχείτε, σε 2-3 μήνες αυτό θα έχει τελειώσει». 15 μήνες μετά και η ΝΔ, τώρα, τους τελευταίους 2 μήνες, αρχίζει να μιλά για ελέγχους στην αγορά, για μέτρα τα οποία θέλει να πάρει και προσπαθεί να τα ρίξει όλα στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενώ δεν είναι έτσι. Ο πόλεμος της Ουκρανίας ήταν το τρίτο συστατικό της ακρίβειας.

-Η ακρίβεια έχει και διεθνή στοιχεία. Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, έχασε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει εξ αρχής την κατάσταση αποτελεσματικά, ώστε σήμερα όλοι να βρίσκονται υπό μια πίεση και να λένε: «εγώ θα έδινα περισσότερα». Η ΝΔ λέει πως τα κέρδη αυτά είναι από τα διυλιστήρια. Μα στα διυλιστήρια ποιος τα δίνει; Ο κ. Μητσοτάκης; Ο οποίος μετά τα παίρνει και λέει ουσιαστικά: «Δοξάστε με, γιατί σας δίνω τα χρήματα που εσείς μόλις δώσατε κάπου αλλού». Δεν είναι αυτό που θέλει η Ελληνίδα και ο Έλληνας. Αυτό που θέλουν είναι να δουλεύουν και με αυτά τα οποία βγάζουν να ζουν τη ζωή τους. Όχι, από τη μια να τα παίρνει ο ένας και μετά να τα δίνει ο άλλος ως αγαθοεργία!
-Η υπόθεση Καϊλή, θα επηρεάσει και την πολιτική ζωή. Από τις κάλπες λείπουν 2εκ. ψηφοφόροι από τις εκλογές του 2009. Σιγά σιγά γύρισαν την πλάτη στην πολιτική. Και θα αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που γυρνά την πλάτη στην πολιτική. Διότι δεν είναι μία Καϊλή! Είναι μία Καϊλή, είναι ένας Πάτσης, είναι οι υποκλοπές, είναι ένα πολιτικό σύστημα το οποίο ζει μέσα στις διαχρονικές του παθογένειες. Και εκτός από το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει άλλο κόμμα, που να λέει τι θα κάνει για να διορθώσει αυτές τις παθογένειες.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή «Αταίριαστοι» με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video