-Ο λαός διορίζει τους βουλευτές βασιζόμενος σε δύο, εξαιρετικά σημαντικούς θεσμούς ώστε να βεβαιώνεται ότι αυτόν τον οποίο ψηφίζει, κάποιος θα τον ελέγχει.
Οι δύο θεσμοί είναι: πρώτον το Κόμμα και δεύτερον η Βουλή. Οι θεσμοί αυτοί, δε γίνεται να βλέπουν αυτή τη στιγμή αυτά τα οποία συμβαίνουν και να θεωρούν ότι δεν τρέχει τίποτα και ότι αρκεί η παραίτηση ενός βουλευτή, για να λέμε ότι τα πράγματα πηγαίνουν καλά.
Εδώ και 10 χρόνια, έχουν εγκαταλείψει τις κάλπες 2 εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες. Πρόκειται για Ελληνίδες και Έλληνες που δεν πιστεύουν, πια, ότι εμείς οι πολιτικοί, κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Εάν θέλουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας, θα πρέπει να φτιάξουμε θεσμούς, οι οποίοι δε θα ανέχονται τέτοιου είδους συμπεριφορές και σε ό,τι αφορά τα κόμματα και σε ό,τι αφορά τη Βουλή.
Εμείς, έχουμε ξεκινήσει μία τέτοια προσπάθεια, τη θεωρώ εξαιρετικά σημαντική και θεωρώ ότι πρώτα τα κόμματα πρέπει να ελέγχουν τους δικούς τους βουλευτές. και μετά να ελέγχουν τους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Ας ξεκινήσουμε από τον αυτοέλεγχο για να βεβαιωνόμαστε για τους ανθρώπους που υποστηρίζουμε για να μπουν στη Βουλή, πως θα είναι σωστοί άνθρωποι και θα μπορεί να τους εμπιστευτεί ο Έλληνας πολίτης.
Ένα κόμμα μπορεί να πληγωθεί από τις επιλογές που κάνει αυτό ή οι εκπρόσωποί του και γι’ αυτό ο αυτοέλεγχος είναι κάτι εξαιρετικά σημαντικό.
Αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, είναι ότι για να γίνεις υποψήφιος ενός κόμματος, το κόμμα σε ελέγχει, υπογράφεις για να ελέγξουν τις τραπεζικές σου συναλλαγές, τα οικονομικά σου και τις θέσεις που έχεις πάρει κατά καιρούς.

– Ως προς το θέμα της έλλειψης φαρμάκων, η Κυβέρνηση έχει αργήσει πάρα πολύ διότι οι εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στις πρώτες ύλες. Ένα πρόβλημα που όμως δε δημιουργήθηκε τώρα αλλά ξεκινά ένα χρόνο πριν. Όχι μόνο στα φάρμακα, αλλά και σ’ όλες τις άλλες εφοδιαστικές αλυσίδες.
Τότε, ενώ εμείς υποστηρίζαμε και επιμέναμε ότι η ακρίβεια θα κρατήσει, η Κυβέρνηση έλεγε «μην ανησυχείτε η ακρίβεια θα φύγει μέχρι τα Χριστούγεννα».
Μετά το πρόβλημα στις εφοδιαστικές αλυσίδες, ήρθε το πρόβλημα από το τύπωμα χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες, ακολούθησε ο πόλεμος της Ουκρανίας, και τώρα εμφανίζεται πρόβλημα και από την Κίνα.
Όταν όλα αυτά έρχονται μαζί, το να κοιτάζει η Κυβέρνηση και να λέει ξαφνικά «δεν έχω αυτό το φάρμακο, τώρα αντιδρώ» είναι τεράστιο λάθος.
Δεν πρέπει να κρίνουμε μία κυβέρνηση μόνο από αυτά που κάνει την τελευταία στιγμή αλλά από το τι θα μπορούσε να έχει κάνει για να μη βρεθούμε εδώ. Λοιπόν, η κυβέρνηση έχασε απίστευτο χρόνο, έχασε 6 μήνες για να αντιμετωπίσει το θέμα. Και έχασε 9 μήνες για να μπορέσει κάνει ελέγχους.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή «Αταίριαστοι» στις 04.01.2023: 

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video