-Η πολιτική των επιδομάτων της ΝΔ ήταν αναμενόμενη, καθώς καθυστέρησε να πάρει μέτρα. Όσοι είναι στην αγορά γνωρίζουν ότι η ακρίβεια ξεκίνησε πέρυσι τον Σεπτέμβρη. Έχουν περάσει 15 μήνες και η Κυβέρνηση άρχισε να συζητά για μέτρα μετά τον πόλεμο της Ουκρανίας. Η ακρίβεια, όμως, δεν οφείλεται στον πόλεμο της Ουκρανίας. Αντίθετα, προέρχεται και από το τύπωμα νέου χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και από το μπλοκάρισμα στις εφοδιαστικές αλυσίδες. Και τώρα, η Κυβέρνηση κάνει λόγο για ελέγχους στην αγορά και για επιδόματα, γιατί δεν έχει άλλη επιλογή. Και γι’ αυτό, μέχρι τις εκλογές, κάθε κόμμα θα υπόσχεται κάτι παραπάνω σε ό,τι αφορά τα επιδόματα. Η Κυβέρνηση έφτασε εκεί την πολιτική σκηνή διότι έχασε τις ευκαιρίες για την ανάκαμψη της οικονομίας. Επομένως, δεν είναι παράδοξο που η πολιτική της ΝΔ στηρίζεται στα επιδόματα.

-Η Κυβέρνηση είχε τρία χρόνια την ευκαιρία να περάσει τις ΑΠΕ στους Δήμους για τις ευπαθείς ομάδες, στους Συνεταιρισμούς για τους αγρότες, στα Επιμελητήρια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αντί να κάνει αυτό, ώστε να δημιουργηθούν εργαλεία πολιτικής και να μειωθεί το κόστος για τις πιο ευπαθείς ομάδες έδωσε τις ΑΠΕ στο μεγάλο κεφάλαιο και έτσι πέρασαν αυτά τα κέρδη στις μεγάλες επιχειρήσεις. Στη συνέχεια τα πήρε από εκεί και τα έδωσε ξανά ως επιδόματα, ώστε να λέει μετά: «κοιτάξτε τι γενναιόδωρο κόμμα που είμαστε».

-Σχετικά με το θέμα των υποκλοπών, αντί να ψάχνουμε να βρούμε τι πήγε λάθος και να το διορθώσουμε, η Κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ό,τι μπορεί, ώστε να προχωρήσουμε σε εκλογές. Αυτό θα κοστίσει στην ελληνική Δημοκρατία.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» στο OPEN με τους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη:

 

https://www.youtube.com/watch?v=JXB8cmMxZo8