-Τα προβλήματα μπορεί να μην έχουν χρώμα, οι λύσεις όμως σαφέστατα έχουν. Αυτό που ελπίζω να κάνουμε για την πόλη είναι να γίνει ένα παράδειγμα δημοκρατικής και προοδευτικής κοινωνίας.  Για εμένα, είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι  η συμμετοχή του πολίτη. Πιστεύω βαθιά ότι όσο πιο δημοκρατική είναι μια κοινωνία τόσο πιο αποτελεσματικά λύνει τα προβλήματά της. Και σε μια εποχή που η δημοκρατία πλήττεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, θεωρώ ότι η Αθήνα με τις κατάλληλες προϋποθέσεις, θα μπορούσε να είναι ένα παράδειγμα του πώς μια κοινωνία λειτουργεί με επίκεντρό της τον πολίτη. Με επίκεντρο το συμφέρον των πολιτών.

-Με την απλή αναλογική έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να επανασυνδέσουμε τον πολίτη με την πολιτική. Και θα το κάνουμε αυτό μόνο αν εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν άλλη νοοτροπία. Αν εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι αντί να θεωρούν το κάθε οφίτσιο φέουδό τους, αρχίσουν να σκέφτονται δημιουργικά για το πώς λύνουμε τα προβλήματα.

-Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όταν συζητάμε για σοβαρά θέματα, όπως είναι η ασφάλεια στην Αθήνα, θα την κοιτάξουμε όχι από το πρίσμα της καταστολής, αλλά μέσα από μια διαδικασία όπου ο πολίτης παίζει ουσιαστικό ρόλο. Όπου έγινε σοβαρή δουλειά σε άλλες χώρες, ήταν πάντα με τη συμμετοχή και των πολιτών. Και όπου υπήρχε η συμμετοχή του πολίτη, οι λύσεις ήταν διαχρονικές και δημοκρατικές. Για μένα είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο να παραδοθεί η ατζέντα της ασφάλειας στη Δεξιά. Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι χωρίς την αίσθηση ασφάλειας καμία ιδεολογία και καμιά πολιτική άποψη δεν επιβιώνει.

 

https://www.youtube.com/watch?v=_BIrJsxoPQU&feature=youtu.be