Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», υποστήριξε ότι είναι καλύτερα το κτίριο να βρίσκεται στην ευθύνη του Δήμου και όχι ενός απρόσωπου κρατικού ταμείου, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να πωληθεί σε οποιονδήποτε ιδιώτη.

Ο Παύλος Γερουλάνος υποστήριξε ότι μέσα στο πλαίσιο του Δήμου Αθηναίων, με όλες τις πολιτικές παρατάξεις να έχουν λόγο για το πώς θα χρησιμοποιείται από εδώ και πέρα, μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα παραμείνει το «Εμπρός» ένα κύτταρο δημιουργίας. Πιο συγκεκριμένα ο Παύλος Γερουλάνος εξηγώντας τη στάση της παράταξής του, αναφέρθηκε σημειώνοντας:

«H Αθήνα δεν έχει πολλά παραδείγματα αυτόνομης πολιτιστικής δημιουργίας. Αυτό το οποίο γίνεται στο «Εμπρός» δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι είναι πολιτιστική δημιουργία. Ίσως να μην αρέσει σε κάποιους, μπορεί να διαφωνούμε, μπορεί να προσβάλλει ενδεχομένως κάποιους αυτό που γίνεται μέσα, αλλά δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι πολιτισμός.

Τώρα, το τι γίνεται έξω από το «Εμπρός» και ειδικά τις ώρες που η γειτονιά θέλει την ησυχία της, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα, αλλά εγώ δεν θα ζητήσω από τον οποιονδήποτε σκηνοθέτη να απολογηθεί επειδή πήγε κάποιος και φέρθηκε απρεπώς στη γειτονιά, δεν είναι δική του δουλειά. Αυτή είναι δική μας δουλειά.

Δική μας δουλειά είναι να διασφαλίσουμε ότι το «Εμπρός» θα παραμείνει χώρος πολιτισμού, θα παραμείνει χώρος ελεύθερης έκφρασης, θα γίνει ένας χώρος τον οποίο οι άνθρωποι που τον κρατήσαν ζωντανό θα μπορούν να τον διατηρήσουν ζωντανό. Αλλά αυτό να γίνει μέσα σε ένα πλαίσιο που θα προσδιορίζει ο Δήμος έτσι ώστε να μπορεί να λειτουργεί χωρίς να οδηγείται στην απαξίωση».