– Η Αθήνα αυτή τη στιγμή χάνει πολλούς επιχειρηματίες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να κάνουμε μια προσπάθεια για την Αθήνα όλοι μαζί, οι πολίτες της. Και γι’ αυτό θεώρησα ότι μια υποψηφιότητα η οποία θα δουλέψει στη βάση γειτονιά-γειτονιά, είναι μια υποψηφιότητα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η πόλη.

– Πιστεύω ότι ο Δήμος είναι μια τεράστια ευκαιρία, τώρα με την απλή αναλογική,  να αλλάξουμε τον τρόπο που ο πολίτης συνδέεται με την πολιτική. Με τη συνεργασία που θα επιβληθεί στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα είναι υποχρέωση όλων μας, όσοι συμμετέχουμε, πραγματικά να είμαστε σε επαφή με τον πολίτη και να ανταποκρινόμαστε στα προβλήματά του πολύ πιο γρήγορα από ότι έκανε η εξουσία μέχρι τώρα.

– Στο παρελθόν τι ήταν η πολιτική; Έλεγες, «κερδίζω τις εκλογές, άρα η εξουσία μου ανήκει, άρα κάνω ό,τι θέλω». Αυτή είναι μια νοοτροπία που οι περισσότεροι παλιοί πολιτικοί την έχουν και είναι μια εντελώς λάθος νοοτροπία. Ειδικά στο επίπεδο του δήμου, είναι ανάγκη να συνεργαστείς με τους υπολοίπους για να λύσεις τα προβλήματα της πόλης που είναι απτά. Όπου πάμε, μας λένε για το αίσθημα ανασφάλειας, την αίσθηση εγκατάλειψης, το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του Δήμου δεν συνεργάζονται για να λύνουν προβλήματα, αλλά λειτουργούν λίγο σαν το κεντρικό κράτος. Αυτά τα πράγματα έχεις κάθε ευκαιρία να τα αλλάξεις στο επίπεδο του Δήμου και να δείξεις ένα διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης από αυτό που βλέπουμε καθημερινά στη ζωή μας, το οποίο είναι απαράδεκτο πια. Έχει φτάσει στα όριά του.

– Χρειάζεται μια πολύ πιο συμμετοχική διαδικασία όλων μας, όλων οι οποίοι επιλέγουμε αυτή την πόλη για να ζήσουμε, να δουλέψουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Και με μια συμμετοχική διαδικασία να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα γειτονιά-γειτονιά. Και αντί να κοιτάμε μόνο την υψηλή πολιτική, να κατεβούμε κάτω και να αρχίσουμε να λύνουμε θέματα. Από τις περιοδείες που κάνουμε σε κάθε γειτονιά, αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο. Η εγκατάλειψη φέρνει την ανομία. Μόλις έχεις ανομία παραιτείται ο πολίτης, μετά την παραίτηση φεύγει. Αν θέλουμε να αντιστρέψουμε αυτό το πράγμα, πρέπει να αρχίσουμε να φτιάχνουμε τα μικρά, τα οποία όμως έχουν πάρα πολύ μεγάλη σημασία.

– Το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει εμένα είναι να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε τη γειτονιά και να αρχίσουμε να καταλαβαίνουμε ότι οι μικρές διορθώσεις σε κάθε γειτονιά μπορεί να έχουν πάρα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα. Και να σας πω ένα παράδειγμα. Σβήνει ένα φως σε μια γειτονιά, συνήθως κάτω από εκεί που υπάρχει το σκοτάδι μαζεύεται η ανομία, μαζεύεται το εμπόριο ναρκωτικών, μαζεύονται όλα τα κακά στοιχεία που βλέπουμε στην πόλη.  Καμία φορά η λύση είναι τόσο απλή. Αλλά για να την εφαρμόσεις πρέπει να έχεις ένα δίκτυο μέσα στην πόλη το οποίο πολύ γρήγορα να σε ενημερώνει. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yA7TKxWWe9k&feature=youtu.be