-Η οικονομία είναι σε δυνατή και σωστή βάση μόνο όταν είναι διευρυμένη και συμπεριλαμβάνει τα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Τώρα βλέπουμε μια Κυβέρνηση η οποία καθοδηγεί ξανά την οικονομία με τα pass και αρνείται συστηματικά να διευρύνει την παραγωγική βάση της χώρας, αρνούμενη να βάλει περισσότερες Ελληνίδες και περισσότερους Έλληνες στο παιχνίδι.

Αυτό είναι καταστροφικό για την οικονομία, καθώς όσο συρρικνώνεται η παραγωγική βάση της χώρας, τόσο μεγαλώνουν οι ανισότητες και η οικονομία γίνεται πιο ευάλωτη. Τώρα, έχουμε την ευκαιρία να κινηθούμε σε μια πορεία που θα βάλει σαν προτεραιότητα τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης για να χτυπήσουμε την ανισότητα. Τα μεσαία και χαμηλά στρώματα υποφέρουν και ενώ τα pass μπορεί να είναι μια βοήθεια για τη χώρα, δεν είναι μια δομική αλλαγή. Και αυτό είναι κάτι το οποίο και η ίδια η Νέα Δημοκρατία κατέκρινε στην προηγούμενη τετραετία. Γιατί και οι ίδιοι που σήμερα τα διαφημίζουν, γνωρίζουν πως αυτά δεν μπορούν να θέσουν μια γερή βάση για την οικονομία του μέλλοντος.

-Η ποιότητα των θέσεων εργασίας έχει μεγάλη σημασία για το αν έχεις μια πραγματικά διευρυμένη παραγωγική βάση ή όχι. Η μείωση της ανεργίας, με τη δημιουργία ευκαιριακών θέσεων εργασίας δεν αποτελούν λύση. Η διεύρυνση επιτυγχάνεται όταν μια ελληνική οικογένεια, οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης, μπορεί να πάει σε μια τράπεζα, να πάρει ένα δάνειο και να στήσει την επιχείρησή του, μικρή ή μεγάλη, για να μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην οικονομία.

Σαφώς και είναι σημαντικό το ότι κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν ευκαιριακές δουλειές με μειωμένα ωράρια και υπάρχουν κάποιες νέες θέσεις εργασίας, ωστόσο υπάρχει ένα πρόβλημα. Δε δίνεται η δυνατότητα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες να προγραμματίσουν το μέλλον τους, γεγονός που τους κρατάει σε ανασφάλεια.

-Αυτό που θεωρώ σημαντικό είναι πως στις δημοσκοπήσεις είμαστε το μόνο κόμμα που έχει υψηλότερα ποσοστά σε σύγκριση με τις προηγούμενες τελευταίες εκλογές και αυτό είναι σημαντικό στην πορεία προς τη κάλπη. Έχουμε αρχίσει να ξετυλίγουμε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και ο τελευταίος μήνας θα είναι κομβικός, ο μήνας των εκλογών, αλλά και οι πρώτες μέρες μετά θα δείξουν τη διαφορά που έχουμε από τα άλλα κόμματα. Η προοπτική μπροστά μας είναι θετική, πρέπει όμως να αξιοποιήσουμε την κάθε ώρα που έχουμε μπροστά μας για να πετύχουμε τον στόχο μας.

-Η βασική μας διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία είναι πως θέλουμε μια οικονομία η οποία να περιλαμβάνει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Δεν μπορούμε να λέμε ότι ευημερούν οι αριθμοί, αλλά την ίδια ώρα να αποκλείουμε χιλιάδες οικογένειες οι οποίες περιμένουν ένα pass για να βγάλουνε τον μήνα. Εδώ, πρέπει να υπάρξει μια καθολική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, διευρύνοντας την οικονομική βάση και μειώνοντας τις ανισότητες που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από την συνέντευξή μου στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video