-Πρέπει, να καταλάβουμε όλοι την αλαζονεία που κρύβεται πίσω από έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος κατηγορεί έναν γονέα που έχασε το παιδί του, ότι το πρώτο μέλημά του, είναι να πλήξει τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο, διότι, αυτό ακριβώς εννοεί, λέγοντας πως αυτοί οι άνθρωποι εργαλειοποιούν τον πόνο τους.

-Η ΝΔ, στο όνομα της επικοινωνίας, οδηγεί όλη τη συζήτηση σε ένα πλαίσιο, το οποίο εξυπηρετεί μόνο αυτή, αλλά βλάπτει ολόκληρη τη χώρα. Διότι, πρέπει να λάμψει η αλήθεια για έναν πολύ απλό λόγο: δεν θα γνωρίζουμε τι πήγε λάθος και, έτσι, θα είμαστε καταδικασμένοι ως πολιτικό σύστημα καθολικά. Η επιχειρηματολογία της Νέας Δημοκρατίας είναι εγκληματική, επαναλαμβάνοντας τα ίδια λάθη, δίχως να ενδιαφέρεται για το μέλλον των σιδηροδρόμων.

-Έχουμε βάλει ένα στόχο και θα κριθούμε από το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως έχει πει και ο Πρόεδρος. Δεν υπάρχει πολιτικό νόημα στο να συζητάμε επ’ άπειρον για τις δημοσκοπήσεις. Τις λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, αλλά είναι ένα εργαλείο για το τι θα πρέπει να πράξουμε από δω και πέρα. Τις τελευταίες 3 εκλογικές νίκες απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και την Κυβέρνηση τις έχει προκαλέσει το ΠΑΣΟΚ.

Εμείς, πιστεύουμε σε μια νηφάλια και αιχμηρή Αντιπολίτευση απέναντι στην Κυβέρνηση, καθώς οι προτάσεις μας είναι εφικτές και χρήσιμες.

-Η ακροδεξιά, ανεβαίνει όπου απουσιάζει το κράτος. Αυτό, το έχουμε ζήσει επανειλημμένα στις γειτονιές της Αθήνας που είχαν εξαφανιστεί όλοι οι Βουλευτές όλων των άλλων κομμάτων. Ο κόσμος έβλεπε μόνο τον κο Κασιδιάρη. Από τη στιγμή που σπάσαμε αυτό το «μονοπώλιο», ο κόσμος αντιλαμβάνεται διαφορετικά την πολιτική, γιατί όταν ο πολιτικός είναι παρών και είναι έτοιμος να ακούσει τα πάντα, τότε μόνο, τα πράγματα ανατρέπονται.

-Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, διότι ακούει από τη μια μεριά ότι «βγήκαμε από τα μνημόνια και ότι όλα πάνε καλά», ενώ ταυτόχρονα, βιώνει μια ανελέητη ακρίβεια, με δραματικές καταστάσεις στα νοσοκομεία και την Παιδεία, με την δεύτερη, να υποφέρει σε όλους τους τομείς και την Κυβέρνηση να επικεντρώνεται μόνο στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η απόγνωση αυτή θα καταγραφεί στις κάλπες, είτε με αποχή, είτε με μία ψήφο απόγνωσης, είτε, τελικά, με πίστη στην νηφάλια Αντιπολίτευση που μπορούμε να πετύχουμε, γιατί, αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό κάνουμε.

-Η μεγάλη πρόκληση, η δική μας αλλά και του πολιτικού συστήματος γενικά, είναι να πείσουμε τον κόσμο ότι αυτές οι εκλογές έχουν ένα εθνικό αλλά και ένα  ευρωπαϊκό διακύβευμα, το οποίο, δεν πρέπει να αγνοήσει κανείς. Η Ευρώπη, τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις. Ποιο δρόμο θα ακολουθήσει; Θα ανοίξει τα ταμεία, θα στηρίξει τα κοινωνικά προγράμματα σε κάθε χώρα, καθώς και τη συνοχή της; Ή θα έχουμε μια Ευρώπη, όπου το κάθε κόμμα θα την εκμεταλλεύεται για οτιδήποτε μπορεί να εισπράξει για τον εαυτό του και για την εξουσία του;

Είναι πολύ σημαντικό, διότι θα κάνει τεράστια διαφορά στη ζωή των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Το να απέχουμε από τις εκλογές, σημαίνει ότι δεν έχουμε θέση σε αυτό και θα εισπράξουμε μόνο ό,τι μας δοθεί. Τώρα, λοιπόν, είναι η ευκαιρία να πάει ο κόσμος στην κάλπη και να επιλέξει μία Ευρώπη που θα σταθεί δίπλα στις χώρες και θα πάψει να είναι μια απρόσωπη γραφειοκρατία που έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra», στην εκπομπή «Kontra24» με τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video