Ο Υφυπουργός Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας και Ομοσπονδιακός Επίτροπος για ΜΜΕ και Τουρισμό κ. Ernst Burgbacher, μέλος της Κυβέρνησης, επισκέπτεται την Ελλάδα από τις 23-25 Ιουνίου. Συνοδεύεται από εκπροσώπους της Γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας. Αντικείμενο της επίσκεψης είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Γερμανίας στον τομέα του τουρισμού. Για αυτό το λόγο, ο Υφυπουργός επίσης επιθυμεί να συνεισφέρει στην πραγματοποίηση του Προγράμματος για την ενίσχυση της Ελληνο-γερμανικής συνεργασίας, η οποία είχε ανακοινωθεί από την Ομοσπονδιακή Καγκελάριο κα. Angela Merkel και τον Πρωθυπουργό κο. Γεώργιο Παπανδρέου στις 5 Μαρτίου 2010.

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ήταν και η διοργάνωση ενός Workshop με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ελληνικού τουρισμού. Από την ελληνική πλευρά και αμέσως μετά από μία εναρκτήρια δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κου. Παύλου Γερουλάνου, συμμετείχε και προέδρευσε του Workshop ο Υφυπουργός κος. Γιώργος Νικητιάδης.

Ο Κοινοβουλευτικός Γραμματέας Burgbacher: «Σε μία δύσκολη κατάσταση για την Ελλάδα, νιώθουμε μία ισχυρή δέσμευση απέναντι στους Έλληνες φίλους μας. Είναι επιθυμία μας να συνεισφέρουμε σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας και σχέσης όσο το δυνατόν καλύτερα για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Για αυτό το λόγο ο Ελληνικός τουρισμός είναι δεσπόζουσας σημασίας.»

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής και Γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας ευχαρίστως δήλωσαν αμφότεροι ότι ο Γερμανικός τουρισμός στην Ελλάδα αναπτύσσεται πολύ θετικά κατά το τρέχον έτος. Ωστόσο σημείωσαν ότι σε αυτή την αύξηση συνέβαλλε ιδιαιτέρως ότι και στις δύο χώρες τα ΜΜΕ δημιούργησαν ένα θετικό κλίμα για την περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο Έλληνας Υπουργός τόνισε την προσπάθεια του Γερμανού υφυπουργού κ. Burgbacher προς αυτή την κατεύθυνση, δηλώνοντας ότι έπραξε ως αυθεντικός φίλος της Ελλάδας.
Οι καλές σχέσεις, σε επίπεδο τουρισμού, συνιστούν τη βάση για την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρηματικών σχέσεων, σε τομείς σχετικά με τις υποδομές, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό. Ευκαιρίες επενδυτικές ενισχύονται την περίοδο κρίσης και το μέλλον είναι γεμάτο προκλήσεις για την Ελλάδα και τους εταίρους της.
Με τη σειρά του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Νικητιάδης αναγνώρισε τη βαθμιαία αύξηση των Γερμανών επισκεπτών και τουριστών.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι, πλέον των εντατικών επαφών σε κυβερνητικό επίπεδο, θα πρέπει να συσταθεί και μία ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας και των δύο χωρών. Αντικείμενο αυτής της ομάδας θα είναι να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες χωρίς καθυστέρηση και να λαμβάνει μέτρα τα οποία θα ενισχύουν τη θετική τάση του Γερμανικού τουρισμού προς την Ελλάδα. Επιπλέον η ομάδα από κοινού θα αναπτύσσει προοπτικές για βιώσιμο τουρισμό στην Ελλάδα