-Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει από τις εθνικές εκλογές και αυτό είναι προφανές. Η ΝΔ επικρατεί σε πολλούς Δήμους και παίζουν σημαντικό ρόλο τα πρόσωπα. Ο κόσμος δεν πήγε στις εκλογές μόνο για να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία ή να καταψηφίσει ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, αλλά και για τα πρόσωπα τα οποία κατέβαιναν. Έχουν κατέβει άνθρωποι, όπως για παράδειγμα ο κ. Χαρδαλιάς, τα οποία χαίρουν αναγνωσιμότητας.

Ο κόσμος θεώρησε ότι ο κ. Χαρδαλιάς θα είναι καλύτερος Περιφερειάρχης από τις δικές μας επιλογές. Παρόλα αυτά, παρουσιάζεται μια σταδιακή δυναμική η οποία είναι ενδιαφέρουσα. Οι Αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι ο προνομιακός χώρος του ΠΑΣΟΚ. Εκεί που ήμασταν τρίτοι στην Αθήνα βλέπουμε, ξαφνικά, να είμαστε δεύτεροι και αυτή η αλλαγή εμφανίζεται σε πολλούς Δήμους. Παρατηρείται, επίσης, ότι στις περιοχές που ο κόσμος κάηκε, πνίγηκε, αρχίζει η φθορά της ΝΔ να είναι πιο άμεση απ’ ό,τι είναι στην Αθήνα.

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές δεν ήταν τεστ για τον κύριο Κασσελάκη. Τώρα ξεκινάει το τεστ, διότι το ΠΑΣΟΚ έρχεται δεύτερο σε αρκετούς Δήμους και Περιφέρειες, όπου θα φανεί, αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πολιτική στόφα να στηρίξει αυτούς τους υποψήφιους και να τους δώσει την ευκαιρία να βγουν κερδισμένοι από τη μάχη. Ο κ. Κασσελάκης είναι ένας φρέσκος πολιτικός, αλλά θα πρέπει να επιλέξει ποιους θα στηρίξει στον επόμενο γύρο. Εκεί, θα φανεί η στόφα του σαν αρχηγός, αν δηλαδή μπορεί να υποστηρίξει τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ με τον φόβο ότι θα πρασινίσουν κάποιοι Δήμοι.

Η Αυτοδιοίκηση ήταν πάντα προνομιακός χώρος του ΠΑΣΟΚ και από τα λίγα κόμματα που τη στήριξαν πραγματικά. H ιστορία του ΠΑΣΟΚ, οι υποψήφιοί του και η δυναμική του, συνέβαλαν στην ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ πιο ψηλά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές. Αυτό σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αύριο έχει ένα δίλημμα. Αν θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ -όπως ζητούσε κάποτε στις προηγούμενες εκλογές τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ- ή αν θα κρατήσει μια ουδέτερη στάση. Δεν αφορά μόνο τις Περιφέρειες αλλά και τους Δήμους. Υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι Δήμαρχοι, που μπορούν να κερδίσουν στον δεύτερο γύρο τους αντιπάλους τους.

-Στην Αθήνα έχουμε έναν νέο άνθρωπο, έναν νέο υποψήφιο, τον Χάρη Δούκα, ο οποίος έρχεται στα Αυτοδιοικητικά 2-3 μήνες πριν από τις εκλογές και δείχνει μία δυναμική. Ο κ. Δούκας είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και είναι σημαντικό ότι περνά στον δεύτερο γύρο. Αυτού του είδους οι προσωπικότητες χτίζουν αυτό που θέλουμε να χτίσουμε στο ΠΑΣΟΚ.

Βλέπουμε στον Πειραιά τον Μώραλη να επικρατεί, βλέπουμε στη Θεσσαλονίκη τον κ. Αγγελούδη να «παίζει μπάλα» στα ίσα τον κ. Ζέρβα. Βλέπουμε επίσης, Σκιαδαρέση, Παπανικόλα, Παπαστεργίου, 3 νέους ανθρώπους στους οποίους επένδυσε το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είναι νέοι πολιτικοί με Αυτοδιοικητικό μάτι και αξίζει να τους δώσεις πόντους.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στον ΣΚΑΪ, τη βραδιά των Αυτοδιοικητικών εκλογών:

https://www.youtube.com/watch?v=bB-aTv8J2es