-Η πρώτη εκλογική αναμέτρηση απλής αναλογικής, δίνει την ευκαιρία να ωριμάσει το πολιτικό σκηνικό και το πολιτικό δυναμικό της χώρας. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με θεσμικές εκτροπές, οι οποίες λαμβάνουν χώρα η μία μετά την άλλη, αλλά και με συμπεριφορές που προσβάλλουν τη Δημοκρατία, όπως εξωθεσμικές συναντήσεις μεταξύ δικαστών και πολιτικών. Ερωτήματα που προκύπτουν είναι: Γιατί ο δικαστής πραγματοποίησε αυτή τη συνάντηση; Κλήθηκε από το Μαξίμου και πήγε; Είναι αυτή η ανεξάρτητη δικαιοσύνη;
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει και δεν ψηφίζει στη Βουλή την τροπολογία για τον κ. Κασιδιάρη, ενώ βρισκόμαστε σε μια στιγμή που το πολιτικό σκηνικό πρέπει να είναι ενωμένο.
Κάθε ένας από εμάς οφείλει να συμβάλλει στη διατήρηση του υψηλού κύρους της Δημοκρατίας. Αν δε σεβαστούμε οι ίδιοι τον ρόλο τον οποίο παίζουμε σε αυτή, είναι επόμενο να μην την σεβαστούν οι εχθροί της. Αντίθετα, θα κερδίζουν συνέχεια τον κόσμο, που γυρνά την πλάτη στην πολιτική και θα του προσφέρουν ψεύτικες ελπίδες.

-Το ΠΑΣΟΚ εξ’ αρχής τόνισε τη σημασία να υπάρχει ενότητα μεταξύ των κομμάτων σε αυτή την προσπάθεια, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του, έφερε προτάσεις και στο τέλος ψήφισε την τελευταία τροπολογία, για να μπλοκάρει τον κ. Κασιδιάρη. Κάθε φορά που υπήρξε κάποια παρέκβαση συμπεριφοράς από πλευράς της Κυβέρνησης, το καταγγείλαμε. Ο κ. Καμίνης έχει καταγγείλει τις εμφανίσεις του κ. Κασιδιάρη από τη φυλακή εδώ και καιρό. Το 2020 η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά απευθύνθηκε στα κόμματα λέγοντας «ελάτε να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε» και με δική της πρωτοβουλία η Κυβέρνηση ξεκίνησε να παρακολουθεί την όλη διαδικασία. Κάποια στιγμή η Κυβέρνηση σταμάτησε τη διαδικασία και δεν προχώρησε, για να έρθει τώρα τελευταία στιγμή, να προσπαθήσει να μαζέψει την κατάσταση.

-Δε θα έπρεπε να απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ, αν θα είναι πρώτο ή δεύτερο κόμμα. Ας υποθέσουμε ότι η ΝΔ έχει 32% και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 28%, τότε και τα δύο αυτά κόμματα έχουν το καθένα το 70% του ελληνικού λαού απέναντί τους. Αν ένας υποψήφιος Πρωθυπουργός θέλει να κάνει μία Κυβέρνηση συνεργασίας μόνο αν είναι πρώτο κόμμα, τότε είναι ένας Πρωθυπουργός που έχει εθιστεί στην ενισχυμένη αναλογική. Όλοι είναι ηττημένοι στην απλή αναλογική, εφόσον κανένας δεν έχει πάρει το 46%. Ο κ. Τσίπρας εθισμένος στην απόλυτη εξουσία αποδεικνύει πως ούτε ο ίδιος πιστεύει στην απλή αναλογική. Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση της νοοτροπίας της απλής αναλογικής, την οποία ο ίδιος έφερε στην Ελλάδα. Ένας υποψήφιος για την πρωθυπουργία της χώρας που δεν πιστεύει στην απλή αναλογική αλλά και ένας υποψήφιος που παρακολουθεί τηλέφωνα, δεν μπορούν να είναι στη θέση του Πρωθυπουργού της Ελλάδας.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από τη συνέντευξή μου στην εκπομπή  «Kontra24» με την Αναστασία Γιάμαλη:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video