– Υπάρχουν δυο διαφορετικές πολιτικές προτάσεις στη χώρα. Υπάρχει μια πολιτική πρόταση που λέει «κλείνω στόματα» δίνοντας επιδόματα. Υπάρχει και μια πολιτική που λέει κάνω μια ισόνομη ανάπτυξη μέσα στη κοινωνία. Ουσιαστικά αρχίζουμε και συζητάμε για το πως μπορούν να πάνε μπροστά ακόμα και τα πιο φτωχά νοικοκυριά αλλά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι όταν μιλάμε για πολιτική, δεν μπορούμε να μιλάμε για το τι έκανε ο Μητσοτάκης αλλά πρέπει να δούμε αν υπάρχει κάτι καλύτερο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει κάτι καλύτερο. Χρειάζεται όμως να κινητοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις της χώρας γιατί αλλιώς οδηγούμαστε σε μια νέα πτώχευση. Η πολιτική του να μεταθέτεις το πρόβλημα αυτής τη γενιάς στην επόμενη είναι καταστροφική. Αν θέλουμε να γίνει σοβαρή δουλειά, πρέπει να κάνουμε αναπτυξιακή δουλειά και ο πλούτος να μοιραστεί δίκαια.

– Διαρθρωτικές αλλαγές μπορούν να γίνουν μόνο όταν έχεις αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Δεν μπορείς να κάνεις αναδιανομή του πλούτου χωρίς αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Η κυβέρνηση έχει μαζέψει όλη την εξουσία στο Μαξίμου θεωρώντας την δική της. Δηλαδή βγαίνει ο κ. Μητσοτάκης και υπόσχεται χρήματα σαν να του ανήκουν. Τα χρήματα αυτά όμως προέρχονται από τις θυσίες του ελληνικού λαού.

– Αυτή τη στιγμή, αντί να συζητάμε για τα προβλήματα της ακρίβειας που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά, η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει στην πολιτική συζήτηση το θέμα του αν η δημοκρατία μας μπορεί να σταθεί ή όχι. Εάν αυτός ο πρωθυπουργός θα είναι ανεξέλεγκτος ή θα είναι ελεγχόμενος.

– Μιλώντας για το μέλλον, πρέπει να ξεκινήσουμε από μια βασική αρχή. Η οικονομία δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε, δεν πάει άλλο. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο Πρωθυπουργός ή ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ και να εξαγγέλλουν πως θα ξοδεύουν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Πρέπει να μιλήσουν για τον τρόπο δημιουργίας πλούτου στη χώρα. Κανένα από τα δύο κόμματα δεν έχει τέτοια πρόταση.

– Τερατογένεση είναι μια συνεργασία η οποία γίνεται μόνο για να πάρουμε θέσεις εξουσίας, χωρίς να μας απασχολεί το μέλλον της χώρας. Θέλοντας απλά να βεβαιωθούμε ότι θα είμαστε για λίγο ακόμα υπουργοί. Πραγματικές συνεργασίες είναι αυτές που γίνονται πάνω σε προγραμματική βάση. Πάνω σε προγραμματική βάση μπορείς να συζητήσεις με οποιοδήποτε κόμμα το οποίο έχει τους ίδιους στόχους για το μέλλον της χώρας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο κόμμα το οποίο να εκφράζει ένα πραγματικό όραμα για τη χώρα και πως εκείνη θα πάει μπροστά.

– Εάν θέλουμε πραγματικά να προωθήσουμε τη δημοκρατία το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε τις συνθήκες. Ξεκινώντας από πάνω προς τα κάτω έτσι ώστε να αντιπροσωπεύεται ο κάθε Έλληνας πολίτης. Χρειάζεται σοβαρότητα για το πως θα κυβερνηθεί η χώρα και ο μόνος τρόπος για να κυβερνηθεί σωστά είναι με προγραμματικές συγκλίσεις. Με συζητήσεις πάνω σε σοβαρές προγραμματικές θέσεις για το πως η χώρα θα πάει μπροστά. Αυτό είναι το μόνο το οποίο ζητάει το ΠΑΣΟΚ και οτιδήποτε άλλο εστί πραγματικά τερατογένεση.

– Η δήλωση Πέτσα δεν είναι τυχαία. Πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν και να αναδείξει ακριβώς αυτό το οποίο ο ίδιος ήθελε να δείξει. Εξέφρασε μια νοοτροπία η οποία λέει: «Εφόσον είσαι ισχυρός, μπορείς να προσαρμοστείς. Εφόσον μπορείς να αλλάξεις γρήγορα τότε θα επιβιώσεις. Αν δεν μπορείς, τότε να πας σπίτι σου. Αυτή είναι η πραγματικότητα».
Από εκεί και πέρα έρχονται τα επιδόματα, για να καθυστερήσουν τη πτώχευση των ελληνικών νοικοκυριών. Έρχεται οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να «κλείσει στόματα» έτσι ώστε να κερδίσει ψήφους. Η πραγματικότητα είναι ότι με την οικονομική πολιτική που ακολουθούμε εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα μοιάζει να έχει τα χρήματα για να κάνει σοβαρές επενδύσεις έτσι ώστε να βγάλει τα νοικοκυριά από τη πτώχευση. Η πολιτική της κυβέρνησης παραμένει στο να προσπαθεί να κρατάει τα νοικοκυριά εξαρτημένα. Αν θες, όμως, πραγματικά να φέρεις ανάπτυξη που θα αφορά όλο τον ελληνικό λαό τότε χρειάζεται να κάνεις αναδιανομή πλούτου αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο δημιουργείται και μοιράζεται στη χώρα.
Τέτοιο πρόγραμμα δεν εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ενώ αυτό είναι που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή ως χώρα. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε λέγοντας: Είμαι με την πλάτη στο τοίχο, έχω εκλογές μπροστά μου, θα μοιράσω όσο περισσότερα χρήματα μπορώ και αν ποτέ κανείς μου πει ότι αυτό το οποίο κάνω δεν είναι αρκετό θα του πω «κοίτα πόσα χρήματα έδωσα».
Αυτό κι αν είναι αλαζονεία, αυτό κι αν είναι ένας κυνικός τρόπος.

 

https://www.youtube.com/watch?v=BDfD2Tlo–A