-Η παρέμβαση του κ. Ντογιάκου βασίστηκε στην ερμηνεία του νόμου που πέρασε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόκειται για το πιο πρόσφατο επεισόδιο μίας σειράς παρεμβάσεων από πλευράς ΝΔ για τη συγκάλυψη του θέματος των υποκλοπών ώστε να μη λάμψει η αλήθεια.
Αυτό που θέλει ο πολιτικός κόσμος είναι να τιμωρηθούν όσοι έχουν ξεπεράσει τα όρια της εξουσίας τους, καθώς και να βεβαιωθούμε ότι τέτοιου είδους λάθη δεν θα συμβούν ποτέ ξανά στο μέλλον.

Πώς θα γίνει αυτό αν δεν ξέρουμε τι πραγματικά έγινε; Εάν δεν λάμψει πραγματικά η αλήθεια;
Αν  μελλοντικά έχουμε μία Κυβέρνηση απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, η οποία παρακολουθεί αντιπάλους της και χρησιμοποιεί τα εργαλεία που της έχει δώσει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης για να αποσιωπήσει οποιαδήποτε προσπάθεια να λάμψει η αλήθεια, πώς θα ένιωθε ο κάθε νυν βουλευτής της ΝΔ ο οποίος είναι ορκισμένος βουλευτής του Κοινοβουλίου και συμμετείχε σ’ αυτή την προσπάθεια αποσιώπησης; Το υπογραμμίζω αυτό, διότι  δε μιλάμε για έναν Πρωθυπουργό ο οποίος θέλει να κρύψει τις πράξεις του πολιτικού του γραφείου. Εδώ, μιλάμε για ένα κόμμα το οποίο έρχεται και υποστηρίζει αυτόν τον Πρωθυπουργό χωρίς να υπάρχει μία φωνή από τη μεριά της ΝΔ, η οποία να εναντιώνεται σε αυτό και υποστηρίζουν έναν Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει κάνει κάθε προσπάθεια να συγκαλύψει αυτή την υπόθεση.

Πλέον, οι βουλευτές της ΝΔ συμμετέχουν σε μία συγκάλυψη με δύο δεινά. Αρχικά, δε θα τιμωρηθούν ποτέ οι υπεύθυνοι, αλλά και δε θα μπορέσουμε να διορθώσουμε ως Δημοκρατία τους θεσμούς. Να τους δυναμώσουμε έτσι ώστε να μπορούμε  να βγαίνουμε στην κοινωνία με το κεφάλι ψηλά και να λέμε ότι πραγματικά κάνουμε αυτό το οποίο έχουμε υποσχεθεί. Να ελέγχουμε τους εαυτούς μας.

-Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν κόμματα αγίων, θεωρώ ότι και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν υπηρετήσει την Ελληνική Δημοκρατία επαρκώς και ξέρουμε όλοι τις παθογένειές της. Τις έχουμε εκμεταλλευτεί όλοι κατά καιρούς για να προωθήσουμε μικρά ή μεγάλα συμφέροντα. Τώρα, είναι η ώρα να παραδεχτούμε όλοι τα λάθη που έχουμε κάνει και να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε η Ελληνική Δημοκρατία να μπει σε νέα φάση.
Περάσαμε την οικονομική κρίση, περάσαμε την πανδημία. Περνάμε σήμερα μία νέα θεσμική κρίση με τις υποκλοπές. Είναι ευκαιρία με τις επερχόμενες εκλογές, να αφήσουμε πίσω το παρελθόν και να στήσουμε την Ελληνική Δημοκρατία πάνω σε γερές βάσεις.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για τις θέσεις που έχουμε κρατήσει, εμείς ειδικά, στο θέμα των υποκλοπών και υποστηρίζουμε πως οποιαδήποτε προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης θα πάει μέχρι τέλους. Ώστε, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, αλλά και για να διορθωθούν θεσμικά όσα  πρέπει, ώστε να μην υπάρξει ξανά εκμετάλλευση της εξουσίας.

– Πηγαίνουμε σε μία εκλογική αναμέτρηση με τα ελληνικά νοικοκυριά σε πολύ δύσκολη κατάσταση, τα οποία βλέπουν ότι συζητάμε θέματα Δημοκρατίας αλλά δεν μπαίνουμε σε βάθος στα θέματα τα οποία τα αφορούν άμεσα, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία, το Κοινωνικό Κράτος. Βασικοί θεσμοί του ελληνικού κοινωνικού συστήματος, θέματα τα οποία μένουν στάσιμα, αφού δεν έχει γίνει καμία προώθησή τους στα χρόνια  της Κυβέρνησης της ΝΔ. Έχουμε οπισθοδρόμηση της υγείας, της παιδείας και του κοινωνικού κράτους. Έχουμε μετατρέψει το κράτος σε «Pass», τα οποία κάνουν τον κόσμο να νιώθει ότι δεν επαρκεί, να νιώθει ότι η τίμια δουλειά που κάνει δε φτάνει για να ζήσει και ότι πρέπει να  βοηθηθεί με μία «αγαθοεργία» από την Κυβέρνηση.
Βρισκόμαστε μπροστά σε μία εκλογική αναμέτρηση, στην οποία θα έχουμε από τη μία προτάσεις που αφορούν το πώς η χώρα μπορεί να πάει μπροστά και από την άλλη, μία κυβέρνηση η οποία το μόνο που έχει κάνει είναι να κρύβει την αλήθεια και να εξαγοράζει ψήφους. Πρόκειται για μία  νοσηρή κατάσταση και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή του 21ου αιώνα, σε μία εποχή που η Ελληνική Δημοκρατία θα έπρεπε να απογειώνεται, συζητάμε πράγματα που θεωρούσαμε ότι έχουν λήξει από τις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Παρακάτω θα δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video