-Η πρόταση δυσπιστίας στη Bουλή ήταν επιβεβλημένη και αυτό φάνηκε από το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε. Και ο λόγος ήταν το επίκαιρο θέμα, που έχει πονέσει πολύ τον κόσμο, το οποίο έφεραν στο προσκήνιο, οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών. Ήταν πολύ σημαντικό, ότι ήταν μια πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Η Κυβέρνηση έχει κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να κρύψει αυτό που συνέβη στα Τέμπη, δημιουργώντας τεράστια  προβλήματα, διότι, ούτε οι ένοχοι θα τιμωρηθούν, αν συνεχίσουμε έτσι, ούτε όμως θα διορθώσουμε τις παθογένειες, τις οποίες ελπίζω να μην ξαναδούμε στο  μέλλον.

-Ο κόσμος αναρωτιέται, έπρεπε να σκοτωθούν τόσοι άνθρωποι για να αρχίσει η συζήτηση, βάσει των λεγόμενων του κυρίου Μητσοτάκη και του κυρίου Καραμανλή,  και να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της σύμβασης και μιας σειράς άλλων συστημάτων στον σιδηρόδρομο; Υπήρχαν τόσες προειδοποιήσεις, για  το θέμα των Τεμπών, δεν δικαιολογείται ένας Υπουργός να ισχυρίζεται ότι έπραξαν σωστά, διότι, αν στο παρελθόν δεν έπραξαν σωστά, θα έπρεπε να απολογηθεί για αυτό.

-Ο κος Μητσοτάκης και ο κος Καραμανλής έχουν, τουλάχιστον, την πολιτική ευθύνη για αυτά τα 4 – 5 χρόνια, που θα μπορούσαν να έχουν γίνει πράγματα και δεν έγιναν.

-O κος Μητσοτάκης, από τη μια μεριά ισχυρίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ διαγωνιζόμαστε σε τοξικότητα και στον αντίποδα, αναφέρει ότι συμπορευόμαστε για να τον βλάψουμε. Μήπως να αποφασίσει, τι από τα δύο ισχύει;  Η αντίφαση αυτή, από μόνη της, σημαίνει ότι προσπαθεί να βρει οποιοδήποτε επιχείρημα. Όταν ακούτε έναν Πρωθυπουργό να τα βάζει με την αντιπολίτευση προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε επιχείρημα για να μας κατηγορήσει, είναι ξεκάθαρο πως το πρόβλημα είναι δικό του. Αν δεν ήταν δικό του, θα έφευγε πολύ μπροστά βοηθώντας να λάμψει η αλήθεια και θα μας άφηνε πίσω, να κοιτάμε τη σκόνη του.

Ο κος Μητσοτάκης αρνείται τα όσα του αποδίδονται, καθώς, δεν μπορεί πλέον, να παραδεχθεί ότι κρύβει, επί έναν χρόνο, την αλήθεια και δεν μπορεί πλέον να την πει. Ο κος Μητσοτάκης, έχει εγκλωβιστεί στον τίτλο του «άριστου», διότι, από την ώρα που πολιτευτείς, ως άριστος ή ως τίμιος, κάθε λάθος σου, πρέπει να το κρύψεις, διότι αλλιώς, καταρρέει το αφήγημά σου, ιδίως, σε ένα γεγονός όπως η τραγωδία των Τεμπών. Ο κος Μητσοτάκης έχει παγιδευτεί σε αυτό το αφήγημα, θεωρεί όλους εμάς άχρηστους και τον εαυτό του άριστο, συνεπώς, πρέπει να κρύψει την αλήθεια από τον κόσμο, ο οποίος πλέον εξανίσταται, καθώς όταν τον κοροϊδεύεις επανειλημμένως, θα πάψει πλέον να σε πιστεύει.

-Ο κος Καραμανλής είχε μια πολύ κακή εμφάνιση στη Βουλή, θεωρώντας ότι όλοι εμείς είμαστε απαράδεκτοι, που αμφισβητούμε τις πολιτικές του. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι ο κος Μητσοτάκης το κάνει είτε για να διατηρήσει την ταμπέλα του άριστου, είτε για να προστατεύει τον κύριο Καραμανλή. Το γεγονός ότι δεν κλήθηκαν σοβαροί μάρτυρες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξεταστική επιτροπή, δείχνει ότι η Κυβέρνηση θα κάνει οτιδήποτε για να μην λάμψει η αλήθεια. Αν υπάρχει λόγος για αυτό που ζητάει, θα έπρεπε να το αναφέρει, ωστόσο, όσο δεν υπάρχει λόγος είναι σημαντικό, ως ΠΑΣΟΚ, να πάρουμε την οποιαδήποτε πρωτοβουλία που αφορά τον κο Καραμανλή. Τα Τέμπη, αποτελούν μια μικρογραφία των όσων συμβαίνουν στη χώρα μας, υπάρχουν θέματα που πλήττουν τα νοικοκυριά, όπως είναι η ακρίβεια, το στεγαστικό πρόβλημα, οι χρεώσεις των τραπεζών και ούτω καθεξής, τα οποία πρέπει να αναδείξουμε.Στα Τέμπη φαίνεται, πολύ γλαφυρά, η προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να προστατεύσει τον εαυτό της.

-Δεν βρισκόμαστε σε τροχιά συστράτευσης είτε σε κάποια συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ είτε κάποιο άλλο κόμμα, ωστόσο, επικροτώ σοβαρές συνεργασίες επί συγκεκριμένων θεμάτων. Η συνεργασία που πραγματοποιήθηκε, για παράδειγμα, με τον κ. Ηλιόπουλο για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη στον Δήμο Αθηναίων ήταν μια καλή προσπάθεια. Επίσης, η στήριξη στον Χάρη  Δούκα στον Δήμο Αθηναίων, αλλά και Δημάρχων σε όλη την Ελλάδα που εκλέχθηκαν τη δεύτερη Κυριακή. Σε αυτό το πεδίο, είναι πολύ εύκολο να βρεθούν σημεία συμπόρευσης, καθώς τα θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης, δεν είναι υψηλού πολιτικού περιεχομένου, αλλά άμεσα θέματα καθημερινότητας. Οπότε, με αυτήν τη συνθήκη, έχει νόημα να συζητήσουμε το ενδεχόμενο, σε αντίθετη περίπτωση, θα ήταν δύσκολο.

-Έμεινα άναυδος με όσα ακούστηκαν περί νοθείας στις εκλογές, καθώς τα θεωρώ αστειότητες. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως για το θέμα των emails της κας Ασημακοπούλου, όπως έχω αναφέρει και στο παρελθόν,  η Νέα Δημοκρατία κινδυνεύει να βάλει ένα ερωτηματικό στο μεγάλο κεκτημένο της μεταπολίτευσης, που είναι η αδιάβλητες εκλογές.

-Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητήσουμε ότι οι εκλογές που έχουν γίνει στην Ελλάδα, είναι αδιάβλητες και ότι τουλάχιστον εκεί, έχουμε κερδίσει κάτι.  Όλα τα κόμματα, μαζί και το πολιτικό σύστημα, είναι αξιόπιστα. Αν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία, για αυτό το οποίο έγινε με τα emails, η Νέα Δημοκρατία θα ευθύνεται για άλλη μια υποβάθμιση των Θεσμών, την οποία έχουμε συνηθίσει να κάνει με τη Βουλή και με το Μαξίμου.

Παρακάτω θα ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξή μου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», με τη δημοσιογράφο Νίκη Λυμπεράκη:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video