-Για την επίλυση του προβλήματος της οπαδικής βίας, έχουμε σπαταλήσει πάνω από 10 χρόνια. Διότι, το 2011 φέραμε ένα Νομοσχέδιο στη Βουλή, το οποίο ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία τότε, προς τιμήν του Γιάννη Ιωαννίδη, και καταργήθηκε αμέσως μετά από την ίδια. Επιτέλους, βλέπουμε κάποιες κινήσεις, οι οποίες όμως είναι αμφίβολο αν συμβαίνουν για αθλητικούς ή πολιτικούς λόγους.

-Καθώς τώρα συνέβη μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στο ζήτημα αυτό, επιβεβαιώνονται τα δύο πράγματα που είχαμε πει και τότε: Το πρώτο, είναι να υπάρχει μητρώο μελών για τα μέλη των λεσχών των οπαδών και το δεύτερο, πόθεν έσχες για τα ηγετικά στελέχη, διότι, εκεί λαμβάνει χώρα το παραεμπόριο.

-Επίσης, πρέπει η κάθε ομάδα να αναλαμβάνει την ευθύνη της λέσχης της. Δεν μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί το όνομα της ομάδας, αν δεν είναι ταυτισμένος με την ομάδα. Στις σημερινές συνθήκες ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Έτσι λοιπόν, για οποιονδήποτε θέλει να κρατήσει ψηλά τη φήμη της ομάδας του, θα πρέπει αυτά τα δύο να ταυτιστούν και αυτό να είναι κάτι που το επιθυμούν όλοι. Η υποστήριξη των Προέδρων των ομάδων στο Νομοσχέδιο του 2011, δεν ήταν τόσο ένθερμη και εγκάρδια. Ωστόσο, αν η Νέα Δημοκρατία δεν το είχε καταργήσει, δεν θα είχαμε σπαταλήσει μια δεκαετία. Πάντα, βρίσκεται κάποιος που προτιμά το γρήγορο πολιτικό κέρδος από το να λύσει αυτό το πρόβλημα.

-Στο κομμάτι του τι πρέπει να γίνει με τα POS και το IRIS όσον αφορά τις μικρές συναλλαγές και το πώς διαχειρίζονται ως τώρα από τον τωρινό Υπουργό Οικονομικών, δεν είμαστε καθόλου ικανοποιημένοι. Όταν κάτι γίνεται υποχρεωτικό μέσα στην οικονομία, στην αγορά ή στην κοινωνία, δεν γίνεται οι τράπεζες να τιμολογούν όπως θέλουν αυτές. Και από την πρώτη στιγμή, αυτό το οποίο ζητήσαμε είναι να υπάρχουν όρια στις τιμολογήσεις. Η απάντηση που λάβαμε από τον κο Χατζηδάκη είναι πως πρώτον, λειτουργεί ο ανταγωνισμός και μειώνονται οι χρεώσεις και δεύτερον, ότι το ΙRIS είναι δωρεάν και υπάρχει επιλογή. Όμως, από τη στιγμή που έκανε υποχρεωτικό το ΙRIS, προστέθηκαν οι χρεώσεις και αυτή τη στιγμή, έχει δημιουργηθεί ένα σκηνικό στο οποίο οι τράπεζες χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία για να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Το κακό δεν είναι ότι ο κος Χατζηδάκης δεν μπορεί να καταλάβει πώς λειτουργεί η ελληνική αγορά. Το κακό είναι ότι εμμένει να υπερασπίζεται τις τράπεζες ακόμα και όταν γνωρίζει ότι λειτουργούν απέναντι στις υποσχέσεις του ιδίου και του Πρωθυπουργού. Τώρα, είναι η στιγμή να βάλει ένα πραγματικό «φρένο» σε αυτό το οποίο γίνεται. Μην ξεχνάτε, οι ελληνικές τράπεζες είναι αυτές που μεγάλωσαν το spread τους μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων και χορηγήσεων, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και να περιμένουμε ότι θα επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

-Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις,  διότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η προεκλογική εκστρατεία και τα διλήμματα των εκλογών θα τεθούν μετά το Πάσχα. Εκεί, θα δούμε πραγματικά ποιες είναι οι δυνάμεις των κομμάτων μιας και τώρα, αντανακλούν πιο πολύ αυτό το οποίο συνέβη στις εθνικές εκλογές και λιγότερο το τι θα συμβεί στις Ευρωεκλογές.

 

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», στην εκπομπή «Αταίριαστοι» με τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video