Τα «Επιχειρηματικά Βραβεία 2022» για τις επιχειρήσεις της Κεφαλονιάς απονεμήθηκαν σε μια ειδική εκδήλωση, το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαρτίου, στο Αργοστόλι, από το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης. 

Κεφαλονιά, 14 Μαρτίου 2022 – Τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ήταν ανάμεσα στις επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν το περασμένο Σάββατο στο Αργοστόλι και ο Παύλος Γερουλάνος παρέλαβε την τιμητική αυτή διάκριση εκ μέρους όλων των ανθρώπων που εργάζονται στην επιχείρηση. Κατά την απονομή του βραβείου, αρχικά αναφέρθηκε στη διαδρομή της εταιρίας, που ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια από το Ληξούρι για να πρωταγωνιστήσει στις διεθνείς αγορές: «Ο πατέρας μου, Μαρίνος Γερουλάνος, αποφάσισε να επενδύσει στην Κεφαλονιά από βαθύ πατριωτισμό. Ήθελε να δημιουργήσει κάτι που θα έδινε προοπτική στο νησί και σε δεκάδες οικογένειες. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια μεγαλώσαμε με τη βοήθεια των ανθρώπων του νησιού και σήμερα έχουμε σφυρηλατήσει μια δυνατή σχέση με την κοινωνία. Πιστεύουμε ότι κάθε εταιρία πρέπει να είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την τοπική κοινωνία, να μοιράζεται τις χαρές και να στηρίζει στις δυσκολίες. Για αυτό η εταιρία έχει αφιερώσει χρόνο και πόρους με στόχο να κρατήσει τα παιδιά μας στο νησί επενδύοντας στην παιδεία, στα σχολεία και στην αναπτυξιακή του προοπτική. Είμαστε περήφανοι για αυτό».

Η βράβευση από το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας και Ιθάκης, συμπίπτει χρονικά με τη στρατηγική συμφωνία μεταξύ των Ιχθυοτροφείων Κεφαλονιάς και της ισπανικής εταιρίας Profund.

«Στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, προχωράμε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης καθώς στην Profund βρήκαμε τον ιδανικό συνέταιρο για τα επόμενα δυναμικά μας βήματα. Εκείνοι από τη μεριά τους, αναγνώρισαν στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς την εταιρία που μπορεί να δώσει ώθηση και αξία στην παραγωγική τους επέκταση. Τοποθετούμε έτσι την εταιρία μας και την επωνυμία «Κεφαλονιά», στο επίκεντρο των εξελίξεων του κλάδου» ανέφερε ο Παύλος Γερουλάνος και συμπλήρωσε λέγοντας: «Η δραστηριότητα στο νησί θα συνεχίσει όπως την ξέρετε. Εμείς, είμαστε εδώ και θα τρέχουμε την εταιρία όπως το κάναμε αυτά τα χρόνια. Με τον νέο μας συνέταιρο θα ανοίξουμε τα φτερά μας σε νέες αγορές, σε νέους πελάτες και σε νέα είδη. Το μέλλον της εταιρίας είναι σε στέρεη βάση. Με την ονομασία «Κεφαλονιά», που φέρουμε με πατριωτική περηφάνεια, θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε τα προϊόντα μας σε κάθε γωνιά του κόσμου, να τα συνδέουμε με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα, να αυξάνουμε την επιρροή μας στον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, να χτίζουμε την επόμενη μέρα για το νησί και τα παιδιά όλων μας. Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε η εταιρία του νησιού, με την πίστη ότι τα επόμενα 40 χρόνια θα είναι ακόμα καλύτερα από τα προηγούμενα 40. Η Κεφαλονιά ήταν, είναι και θα είναι το σπίτι μας. Εμείς έτσι νιώθουμε και έτσι πορευόμαστε».