-Τα Τέμπη και οι υποκλοπές είναι τα 2 πράγματα τα οποία έχουν πληγώσει τη ΝΔ περισσότερο και είναι και τα δύο αποτελέσματα της ανέλεγκτης εξουσίας. Αν υπήρχε δομικός έλεγχος των εξουσιών μέσα στην πολιτική ζωή του τόπου ή αν υπήρχε μία Κυβέρνηση συνεργασίας, θα «τραβούσε» το αυτί του κ. Μητσοτάκη, επειδή άλλαξε χωρίς δισταγμό τον νόμο, για να βάλει τον δικό του άνθρωπο στην ΕΥΠ, όπως επίσης άλλαξε και τον κανονισμό, για να τοποθετήσει τον συγκεκριμένο σταθμάρχη στη Λάρισα. Βλέπουμε ότι ο έλεγχος των εξουσιών, δεν είναι μόνο καλός για τον τόπο αλλά είναι και ωφέλιμος γι’ αυτόν που εξουσιάζει. Τα κόμματα στην Ελλάδα είναι παλαιάς κοπής, ειδικά τα 2 συντηρητικά κόμματα που έχουν τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων, γιατί έχουν τη νοοτροπία ότι ο κερδισμένος τα παίρνει όλα. Είναι καιρός να ξεπεραστεί αυτή η ιδέα και ως κοινωνία να μπούμε σε μία πιο σύγχρονη Δημοκρατία ανώτερης μορφής, όπου κάθε εξουσία θα ελέγχεται.

-Κάθε θεσμός έχει την ιστορία του, έχει στιγμές που έχει προσφέρει στον τόπο και έχει βεβαίως και στιγμές για τις οποίες πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να τις αφήσει πίσω του. Το ΠΑΣΟΚ το έχει κάνει και μάλιστα εμπεριστατωμένα. Δεν ξέρω πολλά κόμματα που αυτομαστιγώνονται, όπως το ΠΑΣΟΚ. Απόδειξη ότι είμαστε ένα κόμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να δει τα πράγματα αλλιώς. Πιστεύω ότι πρόγραμμα αντικατοπτρίζει το αξιακό μας πλαίσιο σε προτάσεις που είναι χρήσιμες για την κοινωνία σήμερα.
Όσο πιο συγκεντρωμένη είναι η εξουσία, τόσο πιο συγκεντρωμένος είναι και ο πλούτος. Πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε στη βάση, στην αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Έτσι λοιπόν, μπορεί στις επιμέρους πολιτικές να συμφωνήσουμε πολλά κόμματα μεταξύ μας, αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι στο τι θέλουμε για τον τόπο και να διαπραγματευτούμε με βάση αυτό. Είναι σημαντικό το πώς αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας μέσα στα πράγματα σήμερα. Υπάρχει ανάγκη για άμεση αποσυγκέντρωση της εξουσίας στη διοίκηση της χώρας, ώστε να πετύχουμε τον καλύτερο έλεγχο της, καθώς και τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης.

-Η Αθήνα είναι ένας μικρόκοσμος ολόκληρης της Ελλάδας. Το βασικό πρόβλημα που επαναλαμβάνεται και στην πρωτεύουσα, είναι οι ανισότητες. Υπάρχουν διαφορετικές γειτονιές και διαφορετικά προβλήματα, όπου επαναλαμβάνονται τα θέματα ασφάλειας, τα μεταναστευτικά θέματα, τα θέματα εισοδήματος και αδυναμίας συμπερίληψης του κόσμου στην ελληνική οικονομία. Γι’ αυτό και επέλεξα να κάνουμε τη συγκέντρωσή μας στην καρδιά της Αθήνας, δίπλα στο Σύνταγμα, στη Στοά Μπολάνη. Διότι, αν θες να εκπροσωπήσεις μία Περιφέρεια στη Βουλή, πρέπει να την καταλαβαίνεις και να το δείχνεις με το θάρρος τού να βρίσκεσαι μέσα σε αυτήν.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξή μου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 98,4» και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Παπαβασιλείου:

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video