Αυτό που λέω, είναι να πάρουμε την εμπειρία που έχουμε, για παράδειγμα από την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων ή από τη δουλειά που γίνεται σήμερα στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και να την εφαρμόσουμε και σε άλλες γειτονιές. Με συγκεκριμένο σχέδιο. Οι παρεμβάσεις που θα κάνουμε δηλαδή, να διέπονται από μια ολιστική προσέγγιση στα θέματα και στα προβλήματα και να μη μένουμε μόνο στα μπαλώματα. Να πάρουμε την τεχνογνωσία  που έχει αποκτηθεί και να την πάμε κάτω από την Ομόνοια, στην Ακαδημία Πλάτωνος και στο Δημόσιο Σήμα, στην Ιερά Οδό. Πρόκειται για περιοχές ιστορικές, που επίσης θέλουν αναβάθμιση. Και να μην μείνουμε εκεί, να το κάνουμε παντού στην Αθήνα.

Τα κριτήρια που πρέπει να καλύπτονται για να “κατέβει” κάποιος  με το δικό μας ψηφοδέλτιο είναι τρία: Να αγαπάς την Αθήνα, να έχεις δεξιότητες, γνώσεις, ιδέες και εμπειρίες χρήσιμες για τους συμπολίτες μας και να είσαι διατεθειμένος να είσαι στο δρόμο από το πρωί έως το βράδυ και όχι στο γραφείο σου. Αυτά τα τρία κριτήρια θέτουμε.  Τους ανθρώπους που πληρούν αυτά τα κριτήρια δεν θα τους ρωτήσουμε από ποιο κόμμα προέρχονται, εφόσον πραγματικά πιστεύουν στην Αθήνα και πιστεύουν στο πρόγραμμά μας.

Πού διαφωνώ με τη φιλοσοφία του Λονδίνου, του Παρισιού και της Ρώμης: προστατεύουν με νύχια και με δόντια το κέντρο και σαπίζει η περιφέρεια. Στην Αθήνα έγινε το ανάποδο. Προστατεύτηκε η περιφέρεια, αλλά το κέντρο επιβαρύνθηκε με τα προβλήματα όλης της γύρω περιοχής. Δεν πρέπει να πηγαίνεις ούτε προς τη μία κατεύθυνση, ούτε προς την άλλη. Πιστεύω ότι πρέπει να βρεις ένα τρόπο η επιβάρυνση, από όποια στοιχεία έχει μέσα μια μεγάλη πόλη, να διαμοιράζεται έτσι ώστε η ζωή η δική μας, η ζωή των Αθηναίων, να είναι ανθρώπινη σε κάθε γειτονιά. Να μην καταδικάσουμε καμία γειτονιά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.