-Το πιο σημαντικό είναι να αποκτήσουμε τη στήριξη των Αθηναίων από εκεί ξεκινάμε και γι’ αυτό πηγαίνουμε γειτονιά-γειτονιά. Μόλις τώρα έρχομαι από τον Άγιο Νικόλα, ξεκινήσαμε από την Κυψέλη, έχουμε πάει στον Άγιο Παύλο, έχουμε πάει στους Αμπελόκηπους, θα πάμε σε κάθε γειτονιά. Στην πορεία θα βρούμε και κόμματα και συλλογικότητες που θα στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και πράγματι το ΚΙΝΑΛ έχει δώσει τη στήριξή του και την καλωσορίζουμε.

-Η Αθήνα ανήκει στους Αθηναίους και όταν λέμε Αθηναίους εννοούμε όλους τους ανθρώπους που επέλεξαν την πόλη για να ζήσουν, να δουλέψουν, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Αν δεν σκεφτείς την πόλη σου με αυτούς τους όρους, τότε μονίμως θα παίρνεις αποφάσεις που θα αφήνουν μεγάλα μέρη του πληθυσμού στο κενό. Όσο παίρνεις αποφάσεις που αφήνουν μέρη του πληθυσμού στο κενό, τα προβλήματα δεν λύνονται.  Δεν μπορείς δηλαδή να πεις ότι «εγώ θα κάνω μια πολιτική για τα ναρκωτικά, αλλά δεν θα την κάνω για τους μετανάστες». Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα θα διαιωνίζεται. Η Αθήνα είναι ένας χώρος όπου μαζευόμαστε πολλοί και μαζεύονται κατ’ επέκταση πάρα πολλά προβλήματα.

-Θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα, θα παρουσιάσουμε ένα ψηφοδέλτιο. Όποιος θέλει να τα στηρίξει, είναι ευπρόσδεκτος. Αυτό που δεν θέλω να κάνω, είναι να μπούμε σε διαπραγματεύσεις τύπου «δώσε μου αυτό και πάρε εκείνο», το οποίο γίνεται συνήθως στα κόμματα. Αλλά εάν αυτό που θα παρουσιάσουμε, δώσει μια φρεσκάδα και μια διαφορετική αίσθηση για το πώς μπορεί να λυθούν τα προβλήματα, τότε οποιοσδήποτε θέλει να το στηρίξει, είναι ευπρόσδεκτος και θα συνεργαστούμε μαζί για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα.

-Νόμος και ασφάλεια δεν σημαίνει μη προοδευτική πρόταση. Το θέμα είναι πώς λύνεις το πρόβλημα. Το πρώτο πράγμα που θα σου πει ο κάθε κάτοικος της Αθήνας είναι ότι η αίσθηση της εγκατάλειψης και το αίσθημα ανασφάλειας είναι τα πιο μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζει η πόλη. Η πρόταση που θα φέρουμε εμείς στο τραπέζι θα είναι προφανώς χτισμένη γύρω από ένα αξιακό πλαίσιο που πιστεύουμε. Και γι’ αυτό θεωρώ ότι μπορούσα να φέρω μια διαφορετική πρόταση στο τραπέζι, που θα αφορά και το κεντρικό κράτος και το Δήμο και τον πολίτη. Γιατί χωρίς τη συνεργασία αυτών δεν γίνεται τίποτε. Από την ώρα που θα πεις ότι ο πολίτης μπαίνει μέσα στην επίλυση του προβλήματος αμέσως ξεχνάς την επιβολή της βίας, όπως τη γνωρίζουμε σε πάρα πολλές πόλεις. Είναι σημαντικό αυτές τις λύσεις που θα προτείνουμε, εάν υπάρχουν άνθρωποι που συμφωνούν με αυτές, να τις στηρίξουν. Να μη μείνουμε στις παραδοσιακές δομές των κομμάτων, να αρχίζουμε να σπάμε αυτές τις δομές για να παρουσιάσουμε κάτι δυνατό για την πόλη.

-Έχω φίλους σε όλα τα κόμματα και σε όλο το πολιτικό φάσμα και πιστεύω ότι δεν υπάρχει τίποτε πιο σημαντικό από το να κρατάς τον πλούτο που παίρνεις από το να ακούς διαφορετικές απόψεις. Μπορεί να διαφωνούμε πολιτικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μιλήσεις, δεν θα ανταλλάξεις μια άποψη, δε θα τσακωθείς κιόλας ,γιατί κι αυτό ευχάριστο είναι, εφόσον το κάνεις με έναν πολιτισμένο τρόπο

-Προφανώς και θα παραμείνω στο Δήμο να δώσω μάχες και αυτό που θεωρώ πολύ σημαντικό είναι οποιοσδήποτε εκλεγεί στο τέλος της θητείας του να ξαναζητήσει την ψήφο των Αθηναίων. Διότι τότε κρίνεσαι πραγματικά, όταν τελειώσει μια θητεία. Γιατί πολύ συχνά βλέπουμε το Δήμο να γίνεται εφαλτήριο για άλλες θέσεις και πιστεύω ότι για ένα πράγμα που πρέπει να δεσμευτούμε όλοι οι υποψήφιοι είναι ότι στο τέλος αυτής της τετραετίας θα διεκδικήσουμε ξανά την ψήφο των Αθηναίων.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.