-Η αίσθηση, το μήνυμα, της προεκλογικής εκστρατείας που θέλουμε να κάνουμε είναι ότι αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα στο Δήμο των Αθηναίων, πρέπει να σηκώσουμε μανίκια και να έρθουμε κοντά στα προβλήματα και στις λύσεις που έχουν οι πολίτες στα χέρια τους.

-Υπάρχει εδώ ένα τεράστιο θέμα ασφάλειας, το οποίο αφορά το Δήμο Αθηναίων και θέλει πάρα πολλή προσοχή ειδικά σε ανθρώπους που έρχονται από το δικό μου πολιτικό χώρο, να μην αφήσουμε ποτέ την εντύπωση -και το θεωρώ δεδομένο για τη δική μας την καμπάνια- ότι ανεχόμαστε οποιαδήποτε μορφή ανασφάλειας απέναντι στον πολίτη ή ότι η ασφάλεια ανήκει στη Δεξιά ατζέντα. Είναι δυο πράγματα τα οποία καταστρέφουν ιδεολογίες. Τα θέματα ασφάλειας και η γραφειοκρατία. Αυτά τα δύο παραλύουν τη χώρα.

-Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει την επιλογή. Μπορεί να πει «αυτό δεν είναι δική μου αρμοδιότητα» και να κάνει πίσω, να δείξει ένα Υπουργείο ή να πάει μαζί με τον πολίτη και να διεκδικήσει αυτό που χρειάζεται ο πολίτης για ν’ αλλάξει τη ζωή του. Και νομίζω ότι το ζητούμενο σήμερα είναι αυτό. Για να το κάνεις όμως αυτό, πρέπει να είσαι πάρα πολύ κοντά στην κοινωνία και να ξέρεις ακριβώς τι ζητάς και ποια είναι τα προβλήματα της γειτονιάς.

-Το να συμμετέχεις σε κάτι το οποίο δεν έχει καμία αξία, δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ κανείς, πρώτος εγώ. Αν όμως πείσεις τον Αθηναίο ότι ανοίγεις ένα σοβαρό διάλογο για να λύσεις τα προβλήματα, τότε υπάρχουν πάρα πολλοί δημότες που θέλουν να συμμετέχουν σ’ αυτές τις αποφάσεις κι όποιος τους ανοίξει την πόρτα θα το εκτιμήσουν πάρα πολύ.

-Ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπει κανείς άμα κοιτάξει ιστορικά τα ψηφοδέλτια που είχαν τις λεγόμενες «προσωπικότητες» είναι ότι οι πρώτοι που φεύγουν από ένα Συνδυασμό, είναι αυτοί. Αν φτιάξεις ψηφοδέλτια που είναι όλο προσωπικότητες, που όμως δεν είναι έτοιμες να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν για το Δήμο, τότε θα βρεθείς με ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους στο τέλος και το Δήμο θα τον διοικεί η πιο συμπαγής δημοτική ομάδα. Και ξέρετε ότι οι πιο συμπαγείς δημοτικές ομάδες είναι συνήθως οι ομάδες των άκρων. Αν θέλουμε να έχουμε σοβαρή διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, πρέπει να έρθουν άνθρωποι εκεί, οι οποίοι να είναι αποφασισμένοι ότι αν εκλεγούν θα παραμείνουν στο Δήμο και θα δουλέψουν μέχρι το τέλος.

– Ό,τι έχω κάνει στη ζωή μου, το έχω κάνει μέσα από συνεργασίες και πιστεύω σε αυτές. Και πιστεύω ότι όσο καλό κι αν είναι το πρόγραμμα μιας Παράταξης, ποτέ δεν είναι τέλειο. Άρα η απλή αναλογική εμένα δεν με φοβίζει άμα οι άνθρωποι που βρίσκονται γύρω από ένα τραπέζι είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν για το Δήμο και δεν είναι διατεθειμένοι απλώς να δουλέψουν για την πάρτη τους.

-Βλέπουμε ότι οι  μονοκρατορίες των κομμάτων, οι οποίες ουσιαστικά συγκεντρώνουν όλη την εξουσία πάνω και δεν έρχονται σε επαφή με τον πολίτη, έχουν οδηγήσει σε μια απομάκρυνση του πολίτη από την πολιτική και μια ουσιαστικά υποβάθμιση της δημοκρατίας. Αυτό είναι κάτι το οποίο το ζούμε καθημερινά. Ο πολίτης δεν αισθάνεται ότι συμμετέχει, σου λέει «εγώ δεν έχω κανένα λόγο να νταραβερίζομαι μαζί σου και έρχεσαι σε εμένα πάντα πριν από τις εκλογές». Αυτή είναι η σχέση που υπάρχει σήμερα. Μέσα από την απλή αναλογική θα αναγκαστούν όλοι όσοι πρέπει να συνεργαστούν, να πάνε πολύ πιο κοντά στον πολίτη και να επανασυνδεθεί η πολιτική με τον πολίτη. Κι αυτό είναι πολύ καλό.

 

Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video