Στη live συζήτηση που είχαμε μαζί πριν κάποιες μέρες στο χώρο του Free Thinking Zone, μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μαζί έναν ουσιαστικό διάλογο για την πολιτική και τον ρόλο της, τα προβλήματα που καλείται να λύσει αλλά και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί το κράτος να λειτουργήσει ξανά.  Η συμμετοχή όλων σας ήταν πραγματικά αξιοσημείωτη και οι ερωτήσεις στο #askyeroulanos πολλές. Για μια ακόμα φορά σας ευχαριστώ πολύ όλους. Καθώς όμως ο χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός για συζητήσεις με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, παραθέτω παρακάτω τις απαντήσεις μου στα ερωτήματα που θέσατε και δεν πρόλαβαν να απαντηθούν, όπως ακριβώς υποσχέθηκα. Λόγω του ότι οι ερωτήσεις σας ήταν πολλές και συνολικά ξεπέρασαν τις 200 στον αριθμό, θα απαντηθούν εδώ σταδιακά τις προσεχείς ημέρες. 

1. Από aNameToCome (RT @Tsougdw)

Ε: Μπήκατε στη πολιτική λόγω ΓΑΠ, πως νοιώθετε για την κατ’ ουσία ανατροπή του από τον Βενιζέλο και γιατί παραμένετε παρόλα αυτά;
Α: Μπήκα στην πολιτική γιατί πιστεύω ότι μέσα απ’ αυτή μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Και παραμένω, γιατί πιστεύω ότι τώρα ο ρόλος της είναι πιο κρίσιμος από ποτέ.

2. Από sotiropoulos

Ε: Πως σκοπεύετε να προσφέρετε στη χώρα σε περίπτωση που δεν εκλεγείτε στο Κοινοβούλιο;
Α: Αν θέλει κάποιος να προσφέρει στον τόπο, μπορεί να το κάνει και εκτός Βουλής. Απλά έχει μικρότερη παρεμβατική ικανότητα.

3. Από oligarchis

Ε: Χρηματοδοτήσατε ποτέ το ΠΑΣΟΚ ή τον Γιώργο Παπανδρέου, κύριε Γερουλάνε;
Α: Όλες οι υπουργικές αποφάσεις δημοσιεύονται στη “Διαύγεια”. Μπορεί καθένας να διαπιστώσει πού πάει μέχρι και το τελευταίο ευρώ.

4. Από Lambepositiv

Ε: Γενικά σε σχέση με την Μελίνα πως θα κρίνατε το έργο σας;
Α: Η Μελίνα έχει ξεφύγει απ’ τη σφαίρα της πολιτικής -είναι στη σφαίρα του μύθου. Δύσκολο να συγκριθεί οποιοσδήποτε μαζί της.

5. Από gpratanos

Ε: Συμμετείχατε στην ομάδα εκλογικού σχεδιασμού του 2009. Συμφωνήσατε στο προεκλογικό μότο “λεφτά υπάρχουν”;
Α: Πίστευα και πιστεύω ότι υπάρχει τεράστιος πλούτος στη χώρα: ο Πολιτισμός της, το φυσικό της περιβάλλον, οι άνθρωποί της. Εκεί πρέπει να επενδύσουμε.

6. Από Mskoyot

Ε: Είμαι απογοητευμένη. Και να ήθελα να σας πιστέψω δεν μπορώ.
Α: Απ’ την παραίτηση ποτέ δε βγήκε κανείς κερδισμένος. Να μην απογοητεύεστε. Όλοι μαζί μπορούμε πολλά περισσότερα απ’ ό,τι ο καθένας μόνος του.

7. Από athanasakis

Ε: Πώς σκοπεύετε να προσφέρετε στη χώρα σε περίπτωση που δεν εκλεγείτε στο Κοινοβούλιο;
Α: Μπορεί κανείς να προσφέρει στον τόπο και εκτός κοινοβουλίου. Απλά έχει μικρότερη παρεμβατική ικανότητα. Όπου κι αν βρίσκομαι στις 7 Μάη θα έχω την ίδια έγνοια να βοηθήσω τη χώρα μου.

8. Από aspromavrogati

Ε: Ο Γερουλάνος είναι ένας πολιτικός με ήθος, μορφωμένος και συμπαθέστατος. Μακάρι να εκλεγεί.
Α: Σας ευχαριστώ από καρδιάς!