Φίλες και Φίλοι,

Την Κυριακή δώσαμε μαζί μια μεγάλη μάχη, στην Α΄ Αθήνας.

Μια μάχη για να ξαναγίνει η πολιτική, δύναμη αλλαγής και προόδου της κοινωνίας μας.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ μέσα απ’ την καρδιά μου σε όλους εσάς που στηρίξατε αυτή την προσπάθεια και με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας.

Θέλω όμως να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όσους από εσάς θέλησαν να στηρίξουν αυτή την υποψηφιότητα, αλλά δεν μπόρεσαν -είτε γιατί ψηφίζουν σε άλλη περιφέρεια, είτε γιατί στήριξαν σ΄αυτή την εκλογική αναμέτρηση άλλο πολιτικό χώρο.

Ο κατακερματισμός των πολιτικών δυνάμεων που προέκυψε απ’ το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, φανερώνει και τον κατακερματισμό και τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα που βιώνει η κοινωνία μας.

Τώρα είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να καταφέρουμε να ενώσουμε ξανά την κοινωνία γύρω από κοινούς, εθνικούς στόχους και να δουλέψουμε όλοι μαζί για την επίτευξή τους.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. μπορεί και πρέπει να μπει μπροστά σ’ αυτή την προσπάθεια.

Οφείλει να κινητοποιήσει τις δυνάμεις όλων των Ελλήνων γύρω από ένα μεγάλο στόχο: τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ευρωπαϊκού κράτους, που θα στηρίζει την παραγωγικότητα, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, θα προασπίζει τα δικαιώματα των πολιτών και θα διασφαλίζει ένα δίχτυ προστασίας σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Προσωπικά, θα συνεχίσω να μάχομαι με όλες μου τις δυνάμεις μέχρι να δω αυτές τις απόψεις ν’ αποκτούν μέσα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. την πολιτική έκφραση και τη δυναμική που τους αξίζει.

Μόνο τότε η παράταξή μας θα μπορέσει να επανασυνδεθεί με την κοινωνία και να εμπνεύσει νέους κοινωνικούς αγώνες για μια αυτοδύναμη και δημιουργική Ελλάδα με ισχυρή φωνή.