Ξεκάθαρο έκανε ο Παύλος Γερουλάνος κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η παράταξή του Αθήνα Είσαι Εσύ, θα καταψηφίζει τις οικονομικές εισηγήσεις της πλειοψηφίας, έως ότου η Δημοτική Αρχή φέρει σχέδιο το οποίο θα θωρακίζει οικονομικά τον Δήμο και θα διαφυλάττει την ομαλή λειτουργία της πόλης, από την επερχόμενη σοβαρή οικονομική κρίση. Πιο συγκεκριμένα ο Παύλος Γερουλάνος εξηγώντας τη στάση της παράταξής του, αναφέρθηκε σημειώνοντας:

«Η πανδημία κράτησε πολύ περισσότερο από ό,τι περίμεναν οι ειδικοί. Ο πληθωρισμός ξεκίνησε νωρίς διότι οι γραμμές τροφοδοσίας είναι στα χέρια των λίγων και συνεχίζει ακάθεκτος λόγω της κακής εκτίμησης που έκαναν οι κεντρικές τράπεζες σχετικά με την παροχή του χρήματος. Ο δε πόλεμος επιταχύνει και επιβαρύνει την κρίση που έρχεται. Η κυβέρνηση πιστεύει ότι το πρόβλημα θα γίνει ευρωπαϊκό πριν γίνει ελληνικό. Το ίδιο νόμιζε και η κυβέρνηση Καραμανλή όταν οδηγούσε την ελληνική οικονομία στην πιο πρόσφατη πτώχευση.

Με τις πρώτες εκτιμήσεις αναμένουμε:

  • Αύξηση της ακρίβειας σε περισσότερα
  • Αύξηση της ανεργίας
  • Πίεση στις μικρομεσαίας επιχειρήσεις
  • Εκτροχιασμό των προϋπολογισμών των κρατών αλλά και των δήμων

Ας μην πάμε μακριά. Η οικοδομή έχει φτάσει στα ύψη και ο Δήμος έχει ξεκινήσει έργα που θα βγουν εκτός προϋπολογισμού. Είναι ώρα να θωρακιστεί η Αθήνα, η πόλη, οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στην πόλη. Για τους παραπάνω λόγους πιστεύουμε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να προχωρήσετε στα παρακάτω βήματα:

  1. Κρατήστε κονδύλια για δύσκολες μέρες
  2. Δώστε έμφαση σε επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας και όχι προγράμματα απλής κατανάλωσης
  3. Σταματήστε τα ευκαιριακά – πολλές φορές σας έχω προτείνει να δημιουργήσετε μητρώο επιχορηγούμενων φορέων
  4. Ενισχύστε κοινωνικές υπηρεσίες όπως οι Λέσχες Φιλίας, και τον ΚΥΑΔΑ
  5. Ζητήστε από την κυβέρνηση να μεταφέρει κονδύλια από τις μεγάλες επιχειρήσεις προς τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της πόλης για να αντέξουν τα χειρότερα που έρχονται».