“Βλέπω έναν πολιτικό κόσμο ο οποίος αρνείται να δει την πραγματικότητα σε όλα του τα επίπεδα, που θεωρεί ότι η παιδεραστία είναι κομματική υπόθεση, που θεωρεί ότι η σεξουαλική παρενόχληση είναι κομματική υπόθεση, που θεωρεί ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι κομματική υπόθεση και ότι μπορούν να την εκμεταλλευτούν  για κάθε πολιτικό όφελος. Θεωρώ ότι αυτό δείχνει με τρόπο πολύ γλαφυρό ότι ο ελληνικός πολιτικός κόσμος δεν έχει καταλάβει τι μας έχει έρθει, τι έχει συμβεί στην ελληνική κοινωνία. Αυτό το οποίο συμβαίνει ξεπερνάει τα όρια του Υπουργείου Πολιτισμού και ζητάει στιβαρή και σοβαρή ηγεσία από όλους. Έχουμε μπει σε ένα πολύ σκοτεινό τούνελ και πολύ σωστά μπήκαμε. Πρέπει να πέσει άπλετο φως σε όλο αυτό το οποίο συμβαίνει και να σοβαρευτούν οι πολιτικοί μας επιτέλους ώστε να βγούμε από αυτή την διαδικασία πιο δυνατοί. Αυτό το ζητάει όλος ο κόσμος και πραγματικά σιχαίνονται να βλέπουν τους πολιτικούς να προσπαθούν να “πασαρούν” ο ένας την ευθύνη στον άλλον λες και αυτό το πράγμα μπορούμε να το ξορκίσουμε με τέτοιου είδους διαδικασίες. Είναι μακρύς ο δρόμος και δύσκολος.  Θα ήθελα να δω οποιονδήποτε ήταν στην κυβέρνηση σήμερα να βγει έξω να δείξει ότι καταλαβαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης και αντί να μπει σε μια κοκορομαχία όπως συνηθίζουνε σε τέτοιου είδους συζητήσεις στην βουλή, να ανοίξει μια πόρτα ώστε να υπάρχει μια ευρύτατη συνεργασία για να προχωρήσουμε μπροστά σαν κοινωνία αλλιώς θα δείξουνε όλοι ανωριμότητα και ο κόσμος θα εξαγριωθεί μαζί τους και θα έχει απόλυτο δίκιο”.

“Γι’ αυτό  λέω ότι η πολιτική ζωή στην Ελλάδα δεν έχει καταλάβει ακόμα τι μας έρχεται. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει ένα ασυνόδευτο παιδί να βρεθεί ότι έχει κακοποιηθεί στα χέρια ελληνικών αρχών καταρχήν, αφήστε τις ΜΚΟ απέξω ένα λεπτό, καταλαβαίνεται τι σημαίνει για την δυνατότητα του πρωθυπουργού να διαπραγματευτεί δύσκολες διαπραγματεύσεις που έχει μπροστά του αν η εικόνα είναι ότι εδώ έχουμε προσπαθήσει να συγκαλύψουμε τέτοιου είδους φαινόμενα; Και δεν είναι μόνο φαινόμενα παιδεραστίας είναι η σεξουαλική παρενόχληση, είναι ενδοοικογενειακή βία, που ακούμε συνέχεια, καινούριες αποκαλύψεις,

Οι καταγγελίες δίνουν μια ευκαιρία να δούμε επιτέλους τα πράγματα όπως είναι και να κάνουμε δουλειά. Την δύσκολη δουλειά που χρειάζεται και σαν κοινωνία και σαν χώρα γιατί ξέρουμε ότι τέτοια φαινόμενα είναι πολλά περισσότερα από αυτά που καταγγέλλονται και η δουλειά που έχουμε μπροστά μας είναι πάρα πολλή δύσκολη. Αντί να προσπαθήσουμε να κατηγορήσουμε ο ένας τον άλλον πρέπει να αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να διασφαλίσουμε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα αντιμετωπίσουμε ανθρώπινα αυτού του είδους τις καταγγελίες. Πρέπει να προστατεύσουμε τα θύματα για να μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα και βεβαίως πρέπει να προστατεύσουμε και τους καταγγελλόμενους θύτες μέχρι να αποκαλυφθεί η ενοχή τους.

Μετά την καταγγελία της κυρία Μπεκατώρου πήγα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Δήμαρχο λέγοντας ότι δεν είναι θέμα  αντιπαράθεσης εδώ είναι θέμα  συνεργασίας. Να προστατεύσουμε τους θεσμούς τους οποίους ηγούμαστε έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα πράγματα με ανθρωπισμό. Ο Δήμαρχος μου ανέθεσε το θέμα  να το δούμε για τον δήμο της Αθήνας. Λοιπόν μετά από 1 μήνα δουλειάς μπορώ να σας πω ότι το ελληνικό δημόσιο είναι εντελώς ανοχύρωτο. Ανοχύρωτο σε ό,τι αφορά τις σχέσεις των αιρετών με τους υπαλλήλους, τους υπαλλήλους μεταξύ τους, τους υπαλλήλους με το κοινό. Το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε είναι να θωρακίσουμε την κοινωνία μας και να ξεκαθαρίσουμε ότι τέτοια φαινόμενα δεν θα είναι ποτέ ξανά ανεκτά. Κάθε τέτοιο φαινόμενο είναι ένα φαινόμενο το οποίο μειώνει ανθρώπους και τους μειώνει τους ανθρώπους διότι υπάρχουνε ανισορροπίες εξουσίας. Διότι κάποιοι που έχουν εξουσία θεωρούν ότι αυτό τους δίνει δικαιώματα. Το θέμα είναι πάρα πολύ βαθύ, αφορά όλη την ελληνική πολιτική ζωή και όλη την ελληνική κοινωνία και πρέπει να καταλάβουμε τις πραγματικές του διαστάσεις αν θέλουμε να κάνουμε την δουλειά που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και να πούμε από το γιατί τώρα το ποτέ ξανά”.

Αυτή τη στιγμή  η διαδικασία η οποία ξεκινάει θα αφήσει βαθιά τραύματα και μόνιμες ουλές στην ελληνική κοινωνία, είναι κάτι που ήδη έχει αρχίσει, μια διαδικασία που ήδη έχει αρχίσει και η αντιμετώπιση της είναι πάρα πολύ σημαντική και η ελπίδα ότι στέλνοντας ένα άνθρωπο στην φυλακή ή ζητώντας την παραίτηση ενός ανθρώπου θα μας απαλλάξει από τις ευθύνες να ηγηθούμε μέσα από αυτή την διαδικασία είναι ένα όνειρο θερινής νυχτός. Αυτή τη στιγμή η δουλειά που έχουμε μπροστά μας είναι πάρα πολλή μεγάλη.  Λένε και έχουν απόλυτο δίκιο, είναι πολύ μακρύς ο δρόμος από το γιατί τώρα στο ποτέ ξανά, βρισκόμαστε στο γιατί τώρα ακόμα οι αντιδράσεις του κόσμου είναι στο γιατί τώρα και πρέπει να κάνουμε αυτό το δύσκολο δρόμο γιατί πρέπει να φτάσουμε στο ποτέ ξανά και πρέπει να φτάσουμε γρήγορα. Θα είναι δύσκολα τα επόμενα βήματα και μας θέλει όλους ενωμένους απέναντι στο πρόβλημα και όχι απλώς να δείχνουμε το δάχτυλο ο ένας στον άλλο διότι αν αρχίσουμε μόνο να συμπεριφερόμαστε με τον τρόπο που βλέπω το πολιτικό σύστημα να συμπεριφέρεται αυτή τη στιγμή σας διαβεβαιώ ότι το δύσκολο έργο δεν θα γίνει και θα κοιτάξουμε να θάψουμε αυτή τη δύσκολη δουλειά όσο πιο γρήγορα γίνεται και αυτό θα  είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα μπορούσαμε να κάνουμε στους εαυτούς μας και κυρίως στα παιδιά μας”.