Επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κρήτης πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Παύλος Γερουλάνος στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Ρέθυμνο για την έναρξη της αθλητικής διοργάνωσης «26α Βαρδινογιάννεια».

Το μουσείο βραβεύτηκε το Μάιο ως το κορυφαίο Μουσείο της Ελλάδας για το 2009 και αποτελεί ένα μουσείο πρότυπο τόσο για τον τρόπο λειτουργίας του όσο και για το γεγονός ότι κατορθώνει να αναδεικνύει τη σύγχρονη ελληνική εικαστική δημιουργία και να φιλοξενεί σημαντικά έργα διεθνών καλλιτεχνών. Δεν είναι τυχαίο πως το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Κρήτης έχει διεθνή εμβέλεια, δείχνοντας πως η περιφέρεια μπορεί να παράξει σημαντικό έργο με παγκόσμια απήχηση. Αμέσως μετά την ξενάγηση ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού δήλωσε:

«Προσπάθειες σαν κι αυτές που γίνονται σε αυτό το μουσείο – το οποίο έχει διεθνή εμβέλεια- είναι εξαιρετικά σημαντικές και χαίρουν της στήριξης της Πολιτείας ακριβώς διότι δίνουν τη δυνατότητα, μια περιφέρεια, ένας νομός, να αποκτήσουν ισχυρή ταυτότητα. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για την ανάπτυξή του. Το Ρέθυμνο, και με αυτό το Μουσείο αλλά και με τις αθλητικές διοργανώσεις του, έχει την ευκαιρία να βάλει το στίγμα του διεθνώς και με αυτόν τον τρόπο να προσελκύσει επισκέπτες, από όλον τον κόσμο. Και αυτό αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης.»