Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ σε αυτή την ξεχωριστή διοργάνωση.

Μετά από 26 χρόνια τα Βαρδινογιάννεια αποτελούν πλέον ένα λαμπρό παράδειγμα για το πως μια αθλητική διοργάνωση μπορεί να αποτελεί σε ολόκληρο τον κόσμο τον πρεσβευτή μιας πόλης. Οι διοργανωτές του μίτινγκ έχουν καταφέρει να το αναδείξουν σε ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης συγκεντρώνοντας εδώ κάθε χρόνο εξαιρετικούς αθλητές και αθλήτριες.

Για τη ζωή της πόλης η διοργάνωση είναι σημαντική διότι εμπνέει τους νέους, τους δημιουργεί άλλα πρότυπα και τους ωθεί να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό και τα αθλητικά ιδεώδη.

Για την ανάπτυξη της περιοχής είναι σημαντική διότι την κάνει γνωστή σε όλη την Ευρώπη. Δίνει την ευκαιρία να αναδειχθεί η περιοχή, οι άνθρωποι, η κρητική ζωή και τα προϊόντα και αυτό είναι μια ευκαιρία που αξίζει να αναπτυχθεί περισσότερο.

Τα επόμενα 5-10 χρόνια κάθε περιφέρεια θα κληθεί να επιλέξει και να ενισχύσει τη δική της αναπτυξιακή ταυτότητα με μεγάλη επιμέλεια και με μια στρατηγική που θα ενισχύσει καταλυτικά τη δυνατότητά της να δημιουργεί αξία και να παράγει πλούτο. Διοργανώσεις όπως αυτή θα είναι ουσιαστικής σημασίας στον καθορισμό αλλά και στην προώθηση αυτής της ταυτότητας και γι’ αυτό πιστεύω βαθιά ότι το Ρέθυμνο έχει μόνο να κερδίσει από τέτοιες εκδηλώσεις, αν τις αξιοποιήσει σωστά.

Μέσα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση για τη χώρα μας, η Ελληνική Πολιτεία έχει επιλέξει να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες που δίνουν πνοή στην ανάπτυξη μιας περιοχής.

Με τη σειρά μου λοιπόν καλωσορίζω στο Ρέθυμνο τους αθλητές και τις αθλήτριες και τους εύχομαι καλή επιτυχία.