Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video

Τους πανελληνίους και τους δοκιμαστικούς αγώνες καλαθοσφαίρισης για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics – Αθήνα 2011 παρακολούθησε το πρωί ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στο Ο.Α.Κ.Α. και συγκεκριμένα στο κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης.

Ο κος Γερουλάνος είχε τη χαρά να συνομιλήσει με αθλητές των αγώνων αλλά και με τους γονείς τους και να συζητήσουν για θέματα που τους απασχολούν. Παρακολούθησε τον αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες της Νάουσας και της Ρόδου και συνεχάρη παίκτες και προπονητές για την προσπάθειά τους και για το έργο που επιτελούν.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού άκουσε με προσοχή της παρατηρήσεις και τα σχόλια των αθλητών, των γονέων τους και των εθελοντών, είχε δε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την οργανωτική πορεία των Αγώνων από την Πρόεδρο των Special Olympics Hellas και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής για το 2011, κα Γιάννα Δεσποτοπούλου.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος δήλωσε τα ακόλουθα:

«Είναι πραγματικά πάρα πολύ συγκινητικό αυτό που γίνεται εδώ. Είναι πολύ σημαντικό να υποστηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια με την παρουσία μας, να έρθουμε στο γήπεδο και να δούμε τους αγώνες αυτών των παιδιών.

Είναι πολύ σημαντικό να τα αγκαλιάσουμε με το σεβασμό που τους αξίζει. Ταυτόχρονα η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στέλνει μήνυμα προς την παγκόσμια κοινότητα ότι η Ελλάδα, παρά τις δυσκολίες που περνάει, είναι ακόμα στο σωστό δρόμο και βάζει τις σωστές προτεραιότητες σε ό,τι αφορά στη διοργάνωση αυτών των αγώνων και στην προβολή τέτοιων προσπαθειών.»