Πέρασα ένα ιδιαίτερα πολυάσχολο Σαββατοκύριακο με πολλή δουλειά στο πολιτικό μου γραφείο, συναντήσεις με φίλους και εθελοντές, και προπαντός, συζητήσεις με συμπολίτες μας σε διάφορες γωνιές της πόλης.

Είχα την ευκαιρία να συναντήσω ανθρώπους που έχουν συμβάλει ενεργά στο έργο που πραγματοποιήσαμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια στο ΥΠΠΟΤ αλλά και την ιδιαίτερη χαρά να συμμετάσχω σε συζητήσεις που οργανώθηκαν σε σπίτια συμπολιτών μας στο Παγκράτι και στον Κεραμεικό.

 

Συζητήσεις γεμάτες έντονο προβληματισμό – για την κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και οι γειτονιές της Αθήνας. Αλλά και γεμάτες ελπίδα ότι, παρά τις δυσκολίες, μαζί μπορούμε να δουλέψουμε για να αντιστραφεί το αρνητικό κλίμα και να ανοίξουμε δρόμους.

Και τις δύο αυτές μέρες δουλέψαμε για να συγκεντρώσουμε με τους συνεργάτες μου όσα στοιχεία μας ήταν απαραίτητα για τον απολογισμό του έργου μας στο ΥΠΠΟΤ, που ήδη επικοινωνείται μέσα από προσωπικά μου κοινωνικά δίκτυα. Ο όγκος αλλά και η ποικιλία των στοιχείων ξάφνιασε κι εμάς τους ίδιους (χρέη φορέων, αθλητισμός, Μαραθώνιος)

Σήμερα, με αφορμή την 97η επέτειο της αρμενικής γενοκτονίας, παραβρέθηκα μαζί με τους Έλληνες Αρμενίους στην εκδήλωση μνήμης αυτής της πρωτοφανούς θηριωδίας. Η δύναμη της ψυχής του αρμενικού λαού, ενός λαού που έχει δώσει μεγάλες και δύσκολες μάχες για την εθνική του ανεξαρτησία, αποτελεί παράδειγμα για όλους μας. Είχα, μεταξύ άλλων, την ευκαιρία να μιλήσω για τη δουλειά που έχουμε κάνει τα δύο τελευταία χρόνια στο ΥΠΠΟΤ για τη σύσφιξη των ελληνοαρμενικών σχέσεων, τόσο στον τομέα του Πολιτισμού όσο και τον τομέα του Τουρισμού. Στα τέλη Μάη, στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης, θα έχουμε την πρώτη σημαντική εκδήλωση των «Ημερών Αρμενικού Πολιτισμού στην Ελλάδα».

Ένα ευχάριστο διάλειμμα ήταν η επίσκεψη της συζύγου μου στο γραφείο, με τα δυο μου κορίτσια την Τατιανα και την Αλεξάνδρα.
Τέλος, ολοκληρώσαμε, ύστερα από πολύωρη δουλειά, το διαδικτυακό βίντεο της προεκλογικής μου εκστρατείας, που από αύριο θα είναι στον αέρα, και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όλοι μας αγκαλιάσαμε το τελικό αποτέλεσμα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία και θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εθελοντές που στηρίζουν την υποψηφιότητά μου και μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε αυτό το βίντεο.

Καλή βδομάδα σε όλους.