Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο ΥΠΠΟΤ μεταξύ του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου και των περιφερειαρχών της χώρας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πρώτα από όλα να ευχαριστήσουμε τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Π. Γερουλάνο, για την ευγενή του ανταπόκριση να βρεθούμε σήμερα οι 13 Περιφερειάρχες στον Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για να συζητήσουμε για θέματα Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Είναι μία πρώτη συνάντηση εργασίας όπου τέθηκαν όλα τα θέματα, κυρίως θέματα τουρισμού, από τους 13 συναδέλφους. Είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την πατρίδα μας. Εάν κατορθώσουμε να συνεργαστούμε στο παρόν και στο μέλλον όπως ακριβώς είπαμε τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Ποια είναι τα εμπόδια που καθυστερούν αυτή τη συνεργασία; Πρώτα από όλα η γραφειοκρατία και δεύτερο ότι σε τόσα χρόνια δεν υπήρξε συνεργασία με την Κεντρική Διοίκηση στα θέματα αυτά. Όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά θα παλέψουμε να πετύχουμε αυτό που είναι συμφέρον για την πατρίδα μας. Δηλαδή να έχει προβολή η χώρα μας , να αξιοποιήσει τις φυσικές της ομορφιές αλλά και τον πολιτισμό.   Εγώ πραγματικά από τη δική μου πλευρά μαζί με όλους τους συνεργάτες και συναδέλφους μου θα εργαστούμε πολύ σκληρά για να πετύχει αυτή η συνεργασία που εγκαινιάσαμε σήμερα. Και πραγματικά εύχομαι να μην μείνουμε στα λόγια».

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος δήλωσε:

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνεργασία με τους 13 περιφερειάρχες. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η ανάπτυξη της χώρας περνάει από την περιφέρεια. Ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει περιφερειακά διότι εκεί οι τοπικές  κοινωνίες γνωρίζουν τα πραγματικά πλεονεκτήματα του τόπου τους. Με αυτή τη διάθεση ξεκινήσαμε σήμερα ένα διάλογο ο οποίος σύντομα θα επεκταθεί σε κάθε μια περιφέρεια με όλα τα θέματα που της αφορούν. Μέσα σε αυτά είναι βεβαίως ο τουρισμός και ο πολιτισμός, αλλά είναι οι υποδομές που υπάρχουν και στον αθλητισμό . Πρόκειται για μια μεγάλη γκάμα θεμάτων με τα οποία θα ξεκινήσουμε  προκειμένου να δημιουργήσουμε περιφερειακά προγράμματα ανάπτυξης για τον πολιτισμό και τον τουρισμό και να δώσουμε άμεση ώθηση στην τοπική κοινωνία. Πραγματικά πιστεύουμε ότι η διάθεση από όλες τις πλευρές είναι θετική και μια καινούρια μέρα μπορεί πραγματικά να ξεκινήσει με τη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης και της περιφέρειας».