Αλλάξτε τις ρυθμίσεις των cookies για να δείτε το video

Όμως φίλες και φίλοι,

Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε ένα φαινόμενο που θα το βρούμε ξανά και ξανά μπροστά μας. Σε ένα φαινόμενο που υπονομεύει το θεμέλιο της δημοκρατίας μας και άρα της κοινωνίας μας. Ένα φαινόμενο που επικαλείται την αγάπη του για την Ελλάδα αλλά προσβάλλει κι αναιρεί κάθε Ελληνική αξία. Η εκρηκτική άνοδος της Χρυσής Αυγής πρέπει να ενεργοποιήσει τα δημοκρατικά αντανακλαστικά όλων μας. Τα πατριωτικά αντανακλαστικά όλων μας.

Κατανοώ την απόγνωση πολλών συμπολιτών μας.

Αλλά τους προειδοποιώ:

Άλλος είναι ο κύριος που σήμερα σε βοήθησε στο σούπερ μάρκετ και άλλος είναι ο φασίστας που αύριο θα σε εκπροσωπήσει στην Βουλή. Ρώτησέ τον τι θέλει για το αύριο και θα ανατριχιάσεις. Διότι το αύριο το δικό του δεν σε αφορά. Στο αύριο το δικό του δεν έχεις θέση. Διότι στο αύριο το δικό του θέση έχουν μόνο εκείνοι που του μοιάζουν ή σκύβουν το κεφάλι.

Να κάνουμε και την δική μας αυτοκριτική. Χθες ανεχθήκαμε την εξτρεμιστική, δήθεν αριστερή βία κατά των πολιτικών. Σήμερα παρακολουθούμε έντρομοι την ωμή φασιστική βία κατά της δημοκρατίας.

Αύριο τι; Όταν θα χτυπήσουν πια την πόρτα του καθενός από εμάς, δεν θα υπάρχει κανείς να μας ακούσει. Έστω και τώρα. Μιλήστε με θάρρος και ειλικρίνεια. Με το θάρρος και την ειλικρίνεια που ταιριάζει στον δικό μας πατριωτισμό.

Και πείτε στον κόσμο που αβίαστα λέει «θα το ρίξω Χρυσή Αυγή» ότι το μέλλον των παιδιών μας δεν θα το αφήσουμε ποτέ στα χέρια κανενός φασίστα.