-Οι 3 πυλώνες συζήτησης για οποιαδήποτε συνεργασία θα πρέπει να είναι τα θέματα Δημοκρατίας, Οικονομίας και τα θέματα Παιδείας. Η αντίληψη των κομμάτων για την εξουσία είναι το σημείο προστριβής μεταξύ τους. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουν διαχειριστεί την εξουσία σα δική τους και αυτό αποδεικνύει πως είναι συγκεντρωτικά και συντηρητικά κόμματα και πως απέχουν από την αποσυγκέντρωση της εξουσίας. Η υπερσυγκέντρωση της εξουσίας οδηγεί στην όξυνση των ανισοτήτων, ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για τη χώρα διότι έχουν μεγαλώσει σε επίπεδο που δημιουργούνται προβλήματα στη Δημοκρατία. Πρέπει να μειώσουμε τις ανισότητες διευρύνοντας την παραγωγική βάση της χώρας, βάζοντας περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες στο “παιχνίδι”, ώστε να δημιουργήσουμε κοινωνικό, πολιτισμικό και οικονομικό πλούτο. Δεν μπορεί να διοικείται η Ελλάδα μέσω του Μαξίμου. Πρέπει να γίνει αποσυγκέντρωση της εξουσίας, να μεταφερθεί η εξουσία στους θεσμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Επιμελητηρίων, των Συνεταιρισμών για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τον τοπικό πλούτο.

-Η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει βόμβα στα θεμέλια του πολιτικού συστήματος, ναρκοθετεί την πολιτική ζωή του τόπου. Από τη μία ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί πολιτικούς του αντιπάλους, δημοσιογράφους και ανθρώπους των ενόπλων δυνάμεων και από την άλλη, παραδέχεται πως πρόκειται για ένα λάθος που πρέπει να διορθωθεί. Κάνει όμως οτιδήποτε μπορεί για να μη λάμψει η αλήθεια. Η παρακολούθηση των Υπουργών του δημιουργεί την απορία αν από εδώ και πέρα η σχέση του μαζί τους θα καθορίζεται από την πολιτική τους σχέση ή από όσα γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης για τους ίδιους.

-Έχουμε να δούμε από την εποχή του Νίξον, αρχηγό κράτους να λειτουργεί με τέτοια αλαζονεία και ανασφάλεια. Όταν πια έχεις την εξουσία και νομίζεις ότι όλοι σε κυνηγάνε, δεν υπάρχει τέλος στο τι θα κάνεις για να παρακολουθήσεις κάποιον.
Καμία εξουσία δεν πρέπει να μείνει ανέλεγκτη στην Ελλάδα για αυτό πρέπει οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν και οι διαδικασίες να αλλάξουν. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο μόνος, ο οποίος λειτούργησε θεσμικά, απευθυνόμενος στον εισαγγελέα για διερεύνηση της παρακολούθησης του. Οι ενέργειές του δείχνουν έναν άνθρωπο που δεν έχει τίποτα να κρύψει. Αντίθετα, υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση από τον κ. Χατζηδάκη η οποία αρχίζει και θολώνει το τοπίο και όσο πιο θολό γίνεται από τη Νέα Δημοκρατία, τόσο περισσότερο οι πολιτικές αποφάσεις του μέλλοντος θα περνάνε μέσα από ένα φίλτρο βαθύτατα αντιδημοκρατικό.

-Μετεκλογικά, είναι πιθανό να υπάρξει μία συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τον κ. Βελόπουλο και αυτόματα δημιουργείται όμως η απορία αν η συνεργασία αυτή γίνεται πάνω σε μία προγραμματική βάση ή σε όσα γνωρίζει για αυτόν. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αφορά τη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού, δεν είναι μόνο κομματικό θέμα, διότι ο ίδιος παρακολουθεί και δικούς του Υπουργούς. Ο κ. Μητσοτάκης με αυτόν τον τρόπο έθεσε τον εαυτό του και τη Νέα Δημοκρατία στο περιθώριο, αποκλείοντας κάθε συζήτηση, αφού δεν μπορείς να συζητήσεις μ’ έναν άνθρωπο που σου παρακολουθούσε μέχρι χθες το τηλέφωνο. Η υπόλοιπη Νέα Δημοκρατία, με τη σιωπή της, έχει αποφασίσει να είναι συνένοχη με τη συμπεριφορά του αρχηγού της. Αυτή η εξέλιξη των πραγμάτων είναι δυσμενής για τη χώρα και θα συνεχίσει να είναι μέχρι να αποχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης.

-Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων και του πλούτου της χώρας. Τα κριτήρια που περνούν οι εταιρείες εξαγωγής είναι αυστηρά, για αυτό και το ελληνικό ψάρι θεωρείται το καλύτερο παγκοσμίως. Τα ψάρια, το λάδι, οι ελιές, η φέτα, το γιαούρτι και τα ελληνικά κρασιά είναι πηγή πλούτου για την Ελλάδα, είναι έξι προϊόντα που έχουν μπει στα καλύτερα ράφια και εστιατόρια του κόσμου. Με καλύτερη οργάνωση και ενημέρωση των παραγωγών, μπορούν να προστεθούν άλλα δέκα τέτοια προϊόντα. Αντί η Κυβέρνηση να συγκεντρώσει όλους τους παραγωγούς για να μάθουν από τους επιτυχημένους, τους αφήνει έρμαιο των τοπικών αγορών. Αφήνει χιλιάδες αγρότες να πουλάνε μέσω μεσαζόντων που τους παίρνουν τα κέρδη από το χωράφι έως το ράφι.

-Ως Δημοτικός Σύμβουλος μαζί με την παράταξή μου παλεύουμε για την πόλη καθημερινά. Το Δημοτικό Συμβούλιο, αντιμετωπίζεται με απαξίωση τόσο από τους νόμους της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από τις πρακτικές του Δημάρχου, του κ. Μπακογιάννη. Ο κόσμος αναμένει άμεσες λύσεις για τα καθημερινά του προβλήματα από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ενώ ο κ. Μπακογιάννης χρειαζόταν 3 από τους 50 δημοτικούς συμβούλους για να περνάει θέματα, προτίμησε να τα περνάει απευθείας στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, που έχει τη μεγαλύτερη πλειοψηφία και μπορεί να κάνει οτιδήποτε θέλει.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξή μου στον τηλεοπτικό σταθμό Attica TV στους Αλέξανδρο Κλώσσα και Ευαγγελίνα Βόσνου: 

https://www.youtube.com/watch?v=k4MwIu5QjEk