Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2018

Με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος

Με τον Πρόεδρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών κ. Γιώργο Μυλωνά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συναντήθηκε ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κέντρου βρέθηκε το ευρύ φάσμα δράσεων που υλοποιεί το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, με στόχο τόσο την ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του όσο και την εξειδίκευσή τους στο σύγχρονο περιβάλλον απασχόλησης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη συνεργασία που επιδιώκει το ΕΚΑ με τον δήμο Αθηναίων, τόσο για την ομαλή εργασιακή και κοινωνική ένταξη των προσφύγων και μεταναστών, αλλά και για την ανάπτυξη συνεργειών σε θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος και κοινωνικής μέριμνας.

Ο κ. Γερουλάνος, αφού ενημερώθηκε για τις πρωτοβουλίες του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών, καθώς και για την ενεργό συμμετοχή του στο Δίκτυο των Συνδικάτων των Ευρωπαϊκών Πρωτευουσών, δήλωσε: «Είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπουμε ιστορικούς θεσμούς, όπως το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών, να ανταποκρίνονται με σύγχρονα αντανακλαστικά στις ιδιαίτερες προκλήσεις που καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε. Κάθε πόλη που χρειάστηκε να ξεπεράσει προβλήματα όπως αυτά της Αθήνας το κατάφερε μόνο με τη συμβολή των συλλογικών φορέων, όπως είναι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Η συνεργασία δήμου, αιρετών, φορέων και κατοίκων της Αθήνας είμαι βέβαιος ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων όσοι ζούμε και εργαζόμαστε εδώ. Για τον σκοπό αυτό, η δημιουργία μεικτών ομάδων εργασίας στις γειτονιές της πόλης, που θα αποτελούν τους συνδετικούς κρίκους του δήμου με κάθε γειτονιά και θα διασφαλίζουν την άμεση επικοινωνία με τους κατοίκους, θα πολλαπλασιάσει την προσπάθειά μας για μια καλύτερη Αθήνα. Είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».