– Παρά τα όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια, μετά από τόσες δυσκολίες που οδήγησαν πολλούς συμπολίτες μας στα έσχατα όρια της αντοχής τους, η μεγάλη πλειοψηφία των Αθηναίων είμαστε ακόμη εδώ, ακόμη δυνατοί, ακόμη έτοιμοι να παλέψουμε για την πόλη μας. Έχουμε ήδη γυρίσει τριάντα γειτονιές της Αθήνας και επιστρέφουμε στις ίδιες ξανά και ξανά. Στις συζητήσεις που γίνονται πολλές φορές η ένταση είναι μεγάλη, τα παράπονα πολλά, και πρέπει να κάτσεις με υπομονή και σεβασμό «να τα ακούσεις» για πράγματα που μπορεί να μην ευθύνεσαι άμεσα. Όμως τη στιγμή που οι πολίτες νιώσουν ότι ακούς ειλικρινά, τα πράγματα γίνονται ουσιαστικά. Κι εκεί προτείνουν λύσεις, γίνονται δημιουργικοί, προσφέρουν τη γνώση, τη γνώμη και τις ιδέες τους για το καλό της πόλης μας. Γιατί αν πας στη γειτονιά τους για να βγάλεις καλές φωτογραφίες και να δώσεις τυπικές χειραψίες, θα χάσεις τον πλούτο της γνώσης που υπάρχει ανάμεσά μας. Για τη δική μας ομάδα όλη αυτή η γνώση είναι πολύτιμη, καθώς στόχος μας είναι το πρόγραμμά μας ν’ ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των Αθηναίων. Γι’ αυτό και ζητάμε από κάθε Αθηναία και κάθε Αθηναίο να μας ενισχύσουν με τις ιδέες και την άποψή τους, είτε συμπληρώνοντας τα ερωτηματολόγια της εκστρατείας μας, είτε διαδικτυακά, στο yeroulanos.gr, όπου υπάρχει ειδική φόρμα.

– Τρία είναι τα ζητήματα που οι Αθηναίοι θέτουν μετ’ επιτάσεως: Καταρχήν, η αίσθηση της εγκατάλειψης και το αίσθημα ανασφάλειας, που είναι διαφορετικά ζητήματα μεν, αλλά στην ουσία τους αλληλένδετα. Έπειτα ο λαβύρινθος της γραφειοκρατίας που κοστίζει τόσο σε χρόνο, όσο και σε ταλαιπωρία σε όλους μας. Τέλος, κάθε φορά, προκύπτει αβίαστα σε κάθε συζήτηση η ανάγκη για ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων και καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου.

-Γνωρίζω πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούμε να φέρουμε όλοι μαζί. Ονειρεύομαι μια πόλη ζωντανή, δημιουργική, που αξιοποιεί τις ευκαιρίες και παλεύει να δημιουργήσει νέες. Μια πόλη που κρατά τα παιδιά μας εδώ, διότι εδώ μπορούμε να χτίσουμε τα όνειρά μας. Μια πόλη που τη σεβόμαστε και μας σέβεται, που μας φιλοξενεί και μας παρέχει ποιότητα ζωής και κερδίζει με το σπαθί της την αγάπη μας και την αφοσίωσή μας. Πάνω από όλα στόχος μας είναι η συμμετοχή, η συζήτηση, το ειλικρινά ομαδικό και συνεργατικό πνεύμα να κυριαρχήσουν στην πόλη μας. Κόντρα στο φόβο, την ανασφάλεια, και τον διχασμό στον οποίο ποντάρουν όσοι συντάσσονται με τα καταστροφικότερα φαντάσματα του ευρωπαϊκού παρελθόντος. Γιατί σε μια διεθνή συγκυρία τόσο δυσοίωνη, η Αθήνα μπορεί και οφείλει να σταθεί σαν ένα παράδειγμα δημοκρατίας, ένα παράδειγμα του πώς μια κοινωνία λειτουργεί με επίκεντρό της τον πολίτη, ένα παράδειγμα αναζωογονητικό για την ευρωπαϊκή δημοκρατία στο σύνολό της.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.