–  Ο κ. Μπακογιάννης δεν αρνήθηκε απλώς να ψηφίσει το ψήφισμα, αρνήθηκε τη συζήτησή του. Θα ήταν δικαίωμά του να αρνηθεί να το ψηφίσει, εδώ όμως έρχεται και λέει «Όχι, δεν θα το συζητήσετε καθόλου».

– Το σημαντικό είναι πως έχουμε ένα σύστημα το οποίο δεν θέλει να λάμψει η αλήθεια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Νέα Δημοκρατία ψήφισε παρών στη σύσταση της Επιτροπής. Δεν είναι δυνατόν το κυβερνών κόμμα να παρακολουθεί ένα τόσο μεγάλο σκάνδαλο χωρίς να παίρνει θέση.

– Οι κίνδυνοι παρακολούθησης από το γραφείο του Πρωθυπουργού πολιτικών του αντιπάλων, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, είναι μεγαλύτεροι από το να συμβαίνει εν γνώσει του. Αν ισχύει αυτό, τότε στο Μαξίμου υπάρχει ένα παρακράτος το οποίο αποφασίζει από μόνο του να παρακολουθεί αντιπάλους του Πρωθυπουργού. Αν ο κ. Μητσοτάκης πραγματικά δεν ήξερε τι συμβαίνει, τότε είναι πιο επικίνδυνος από ότι αν ήξερε και το αποκρύπτει.

– Η τεράστια ανασφάλεια και αλαζονεία, οι οποίες συνυπάρχουν συχνά με την εξουσία οδηγούν πολλές φορές σε τέτοιες ενέργειες. Η παρακολούθηση γίνεται για να ξέρω τι σκέφτεται ο αντίπαλος. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει να δώσει άλλη εξήγηση παρά μόνο ιδιωτικά στον κ. Ανδρουλάκη.

– Αυτή η περίοδος είναι κρίσιμη για τα ελληνικά νοικοκυριά. Η ανασφάλεια έχει κυριεύσει την κοινωνία και ο κ. Μητσοτάκης, αντί να ασχολείται με όσα πρέπει, αμύνεται απέναντι σε όποιο σενάριο μπορούμε εμείς να φανταστούμε, με δεδομένο ότι εκείνος δεν αποκαλύπτει τι πραγματικά συνέβη.

– Οι συνεργασίες δεν είναι για να μοιράσουμε καρέκλες, αλλά για να προωθήσουμε το καλό του τόπου, πρέπει όμως πρώτα να συμφωνήσουμε ποιο είναι το καλό του τόπου. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται μία γενναία αποσυγκέντρωση της εξουσίας, εφόσον θέλουμε να κάνουμε σοβαρή και δίκαιη ανακατανομή του πλούτου. Είναι ο πυρήνας της σκέψης σύμφωνα με την οποία δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μία κλειστή ομάδα υπουργών να κρατούν όλη την εξουσία στα χέρια τους και τις τοπικές κοινωνίες να περιορίζονται συνεχώς. Πρόκειται για πολιτική ατζέντα και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ την προωθεί.
Το αν θα συνεργαστούμε ή όχι εξαρτάται από το αν θα βρούμε ένα σημείο κοινής πλεύσης με γνώμονα το συμφέρον της χώρας. Την ώρα όμως που θίγονται θέματα δημοκρατίας, τα θέματα αυτά προηγούνται της οποιασδήποτε πολιτικής διαφοράς.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5 FM»:

 

https://www.youtube.com/watch?v=L9q-cc-cl2I