Καλημέρα σε όλους,

Όπως όλοι γνωρίζουμε η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει πληγεί. Η αρθρογραφία των τελευταίων μηνών στα διεθνή μέσα ενημέρωσης ήταν απαξιωτική. Χτίζοντας την εικόνα μιας Ελλάδας αναξιόπιστης.

Μιας ελληνικής κοινωνίας βίαιης χωρίς διάθεση να αλλάξει.

Ενός Έλληνα πολίτη ο οποίος δεν δουλεύει, δεν λέει την αλήθεια, δεν διαχειρίζεται τα χρήματα του με σύνεση.

Στιγμιαία γεγονότα γκρέμισαν την εικόνα που με τόσο κόπο και τόσα χρήματα έχτισαν οι Έλληνες.

Προφανώς οι εικόνες που έβγαιναν από την Ελλάδα ήταν καταστροφικές. Οι απάνθρωπες εικόνες της Μαρφίν, οι εικόνες από το λιμάνι του Πειραιά, τα πανό στην Ακρόπολη.

Προφανώς τα χρέη μας στα διεθνή ΜΜΕ είναι μέρος του ίδιου προβλήματος.

Όμως τίποτα από αυτά τα γεγονότα δεν είναι από μόνο του αρκετό να καταστρέψει την εικόνα μιας χώρας αν αυτή η εικόνα είναι χτισμένη σε γερά θεμέλια.

Για δεκαετίες οι ελληνικές κυβερνήσεις έχτισαν μια εικόνα επενδύοντας στο δρόμο με τις λιγότερες αντιστάσεις. Ήλιος, θάλασσα και λίγα αρχαία. Καλή ζωή, καλή διασκέδαση.

Παρόλο που αυτή την εικόνα χτίζαμε για τον τουρισμό μας, αυτή την εικόνα προβάλαμε και για τους εαυτούς μας.

Και αυτή η εικόνα στα δύσκολα όχι μόνο δεν στάθηκε εμπόδιο στις φήμες αλλά ήρθε να τις επιβεβαιώσει.

Δυστυχώς, το πιο προβληματικό στοιχείο της σημερινής κατάστασης είναι ότι με διαφήμιση δεν μπορείς να απαντήσεις στην είδηση.

Η μόνη και η καλύτερη απάντηση σε αυτά που μας κατηγορούσαν ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και βέβαια της κυβέρνησης που περιγράφει πως μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Παρόλα αυτά αν θέλουμε να βάλουμε καλύτερες βάσεις για το αύριο, η προσπάθεια μας θέλει χρόνο και στρατηγική, θέλει συνέπεια και θέλει να παλέψουμε όλοι μαζί.

Μόνο αν δουλέψουμε όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Σε συνεργασία με Υπουργείο Οικονομικών και Οικονομίας Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας προχωράμε ήδη σε σταδιακή αποπληρωμή των υπέρογκων χρεών που δημιούργησε αλόγιστα η προηγούμενη κυβέρνηση.

Σήμερα, όμως, είμαι εδώ για να σας μιλήσω για μια συλλογική προσπάθεια που βάζει θεμέλια για να χτίσουμε την εικόνα της αληθινής Ελλάδας, της Ελλάδας που μας κάνει υπερήφανους.

Μια προσπάθεια που ξεδιπλώνεται στο διαδικτυακό τόπο visitgreece.gr, ονομάζεται YouInGreece και η οποία εξελίσσεται και αλλάζει διαρκώς.

Μια προσπάθεια όπου: Όλοι μαζί οι πολίτες, οι Έλληνες του αποδήμου, όλοι οι φιλέλληνες που ζουν σε τόσες ξένες χώρες, συμμετέχουμε για να γίνει πράξη η ενίσχυση της εικόνας της χώρας. Αν σας αρέσει γραφτείτε και στείλτε το στους φίλους σας.

Ελπίζουμε να είναι το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια που αφορά όλους τους Έλληνες.