Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα είχε σήμερα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρου Δρίτσα και του Γενικού Γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης Γιάννη Πυργιώτη, προκειμένου να ενημερωθεί ο υπουργός για τα αιτήματα του Δημάρχου Ελληνικού Χρήστου Γκορτζίδη που πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Συγκεκριμένα, ο κύριος Τσίπρας ενημέρωσε πως μεταξύ άλλων ο δήμαρχος επιθυμεί να έχει την διαχείριση της πλαζ του Αγίου Κοσμά στον Δήμο και να απομακρυνθούν τα κέντρα διασκέδασης από την παραλία.  Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, ενημέρωσε από την πλευρά του για την δηλωμένη πρόθεση της κυβέρνησης και του Υπουργείου να ανοίξει ο Άγιος Κοσμάς για το κοινό, όπως ήδη έγινε την προηγούμενη Κυριακή όταν  παραδόθηκε στους πολίτες το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στον Σχινιά.

Ο Υπουργός τόνισε πως μέσα από παρεμβάσεις ήπιας μορφής και σταδιακά, το εθνικό αθλητικό κέντρο θα αρχίσει να δίνει τις εγκαταστάσεις του σε όλους τους Έλληνες πολίτες προκειμένου να αθληθούν. Μετατρέπεται ουσιαστικά σε πάρκο αναψυχής και οι παραλίες του ανοίγουν για όποιον θέλει να κολυμπήσει. Ο κος Γερουλάνος ενημέρωσε τον κο. Τσίπρα ότι στο πλαίσιο αυτό εξετάζονται δράσεις που μπορούν να αναλάβουν οι αρμόδιες δημοτικές αρχές προκειμένου να συμβάλλουν δημιουργικά στην ελεύθερη πρόσβαση και αξιοποίηση της περιοχής από τους πολίτες.