Στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης «Αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Αφίσες και Δάδες από το 1896 μέχρι το 2008» που πραγματοποιείται στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, απηύθυνε τον κάτωθι χαιρετισμό:

«Αγαπητοί προσκεκλημένοι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής,

Οι αξίες που εκπέμπει ο Ολυμπισμός είναι βαθιά ανθρωποκεντρικές και πάντα επίκαιρες. Ιδιαίτερα σήμερα που σε όλο τον κόσμο έχει ενταθεί ένας διάλογος πολιτισμών που αναζητά τις αξίες πάνω στις οποίες θα απαντήσουμε στην κρίση που γέννησε ο ατομικισμός και ο καταναλωτισμός.

Αυτή την περίοδο, λοιπόν, είναι ευκαιρία οι αξίες που εκπροσωπεί το Ολυμπιακό Κίνημα να ακουστούν. Λέξεις-έννοιες που χρησιμοποιούμε αβίαστα, όπως η ελευθερία, η ισότητα, το μέτρο, το ευ αγωνίζεσθαι, είναι έννοιες που σήμερα έχουν άλλη αξία και γι’ αυτά τα ιδανικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν το καλύτερο βήμα.

Για εμάς είναι χαρά και τιμή να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διαχρονική προσπάθειά σας να αναδείξετε αυτές τις ελληνικές ανθρωποκεντρικές αξίες. Γι’ αυτό με ιδιαίτερη ευχαρίστηση εγκαινιάζω τη σημερινή έκθεση σ’ αυτό το υπέροχο μνημείο που τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανοίξει για το κοινό κι έχει αποκτήσει ζωή.

Ως φίλος των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και ως συλλέκτης θέλω να σας συγχαρώ και να ευχηθώ καλή επιτυχία».