Αθηναίες και Αθηναίοι,

αγαπημένες φίλες και φίλοι,

Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Πριν από 4μιση χρόνια, τον Οκτώβριο του 2018, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια που θα έβαζε ξανά τον δημότη στο κέντρο τής Αυτοδιοίκησης. Να θυμίσουμε ότι μια πόλη είναι πρωτίστως οι άνθρωποί της, ότι κάθε γειτονιά έχει αξία. Έτσι ονομάσαμε την παράταξή μας «Αθήνα Είσαι Εσύ» και σκοπός μας ήταν να κάνουμε τη ζωή τής κάθε Αθηναίας και Αθηναίου πιο όμορφη, πιο ευχάριστη, πιο δημιουργική.

Σε δύσκολες εποχές για τον χώρο μας, καταφέραμε να εμπνεύσουμε τις δημοκρατικές μας αξίες και να κερδίσουμε ένα μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης τού κόσμου.

Καταφέραμε, επίσης, να δημιουργήσουμε σχέσεις με κάθε γειτονιά τής πόλης και να ενημερωνόμαστε τακτικά για τα προβλήματα και τις προκλήσεις τής καθημερινότητας των κατοίκων της. Δεν πάψαμε ποτέ να καλλιεργούμε αυτές τις σχέσεις και να προτείνουμε λύσεις για τα προβλήματα που αναδείξατε.

Σε μια εποχή που η τοξικότητα τής πολιτικής είχε κουράσει, υπηρετήσαμε τον ρόλο μας ως γόνιμη Αντιπολίτευση και αναδείξαμε έναν άλλον τρόπο πολιτικής συμπεριφοράς. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και το απαίτησε από όλο τον πολιτικό κόσμο. Φέραμε προτάσεις για την καλύτερη λειτουργία τού Δήμου και τής διοίκησής του και πήραμε πρωτοβουλίες που υιοθετήθηκαν από άλλους Δημάρχους, όπως για παράδειγμα αυτή για την αντιμετώπιση τής σεξουαλικής παρενόχλησης στο δημόσιο, η οποία υιοθετήθηκε και από την ΚΕΔΕ. Προφανώς, ποτέ δεν κάναμε εκπτώσεις όταν θεωρούσαμε ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος έκανε λάθος.

Κλείνοντας αυτό το κεφάλαιο, που αγάπησα όσο λίγες εμπειρίες στην πολιτική, θα ήθελα να ευχαριστήσω ολόκληρη τη δημοτική μας ομάδα. Η καθεμία και ο καθένας σας έδωσε τον καλύτερό του εαυτό αυτά τα χρόνια και πολλοί συνδεθήκαμε με φιλίες ζωής. Χαίρομαι πολύ, που μεγάλη μερίδα από εσάς συνεχίζετε με την παράταξη «Αθήνα Τώρα» και τον νέο Δήμαρχο. Ανοίξαμε δρόμους και τώρα είναι η ώρα να δείξουμε που κατευθύνονται.

Πέντε χρόνια μετά, η Αθήνα βρίσκεται σε καλύτερα χέρια. Ως κάτοικος αυτής τής υπέροχης πόλης είμαι σίγουρος ότι ο Χάρης Δούκας, που αναλαμβάνει και επίσημα αύριο καθήκοντα με την ορκωμοσία του, θα είναι ένας εξαιρετικός Δήμαρχος, θα δώσει σε κάθε γειτονιά τη σημασία που της αρμόζει ώστε να μπορέσει η πόλη μας να ισορροπήσει τις αδικίες που τα προηγούμενα χρόνια εντάθηκαν και να πάει μπροστά. Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία και να πω πως, ως Βουλευτής Α΄ Αθήνας, θα είμαι δίπλα του σε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Αθηναίες και Αθηναίοι, φίλες και φίλοι που παρακολουθήσατε με νοιάξιμο την προσπάθειά μας, κλείνουμε αυτό το κεφάλαιο με πολλή αγάπη για όλους σας, με την υπόσχεση να μη φύγουμε ποτέ μακριά από την πόλη που αγαπάμε και την ευχή να μην αφήσετε ποτέ κανέναν (ούτε τον καινούργιο Δήμαρχο), να ξεχάσει ότι: ΑΘΗΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!