Στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, World Travel Market, που έλαβε χώρα στο Λονδίνο από τις 7 έως και τις 10 Νοεμβρίου 2011, παρέστη ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, εγκαινιάζοντας το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, το οποίο φιλοξένησε 24 Έλληνες συνεκθέτες. Ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, σε μια δυναμική προσπάθεια προβολής της Ελλάδας και του ελληνικού τουριστικού προϊόντος πραγματοποίησε ποικίλες διμερείς συναντήσεις ενώ παραχώρησε συνεντεύξεις σε εκπροσώπους των μεγαλύτερων βρετανικών και διεθνών Μ.Μ.Ε.

Αναλυτικότερα, την πρώτη ημέρα της έκθεσης, 150 περίπου δημοσιογράφοι παρακολούθησαν την ομιλία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου και ενημερώθηκαν για τις βασικές αρχές της στρατηγικής της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Την ίδια ημέρα, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού συμμετείχε σε εκδήλωση που οργανώθηκε από το γραφείο ΕΟΤ Μ. Βρετανίας, με προσκεκλημένους 100 περίπου δημοσιογράφους – μέλη της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών – στο Λονδίνο, στους οποίους μίλησε για την πορεία του τουρισμού στην Ελλάδα και τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Επιπρόσθετα, ο κ. Γερουλάνος συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού κ. Ταλέμπ Ριφάι, με τον οποίο συζήτησαν για τις εξελίξεις του τουρισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και τις προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσει ο κλάδος τα επόμενα χρόνια.

Οι επαφές συνεχίστηκαν με τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Stas Misezhnikov, με τον οποίο ο Έλληνας Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού συζήτησε εκτεταμένα για τις δυνατότητες δημιουργίας κοινών τουριστικών προϊόντων, στοχεύοντας κυρίως σε αναδυόμενες αγορές και δίνοντας έμφαση στον πολιτιστικό και θρησκευτικό τουρισμό. Ο κ. Γερουλάνος συνέχισε το διάλογο και με τον Υπουργό της Αιγύπτου, Mounir Fanhky Abdel-Nour για τις προοπτικές συνεργασίας των δύο χωρών, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες τουριστικές αγορές της Κίνας, της Ινδίας και της Λατινικής Αμερικής. Θέματα διακρατικής συνεργασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού συζητήθηκαν, επίσης, κατά τη διάρκεια δείπνου, που οργανώθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, με προσκεκλημένους Υπουργούς Τουρισμού και επικεφαλής Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού.

Τέλος, ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής του στο Λονδίνο, παραχώρησε 19 ζωντανές και μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις στα γνωστότερα βρετανικά και διεθνή ΜΜΕ, όπως αναλυτικά περιγράφεται παρακάτω: BBC Newsnight, BBC World News, BBC News 24, BBC one o’clock, BBC Good Morning Scotland, BBC News at One, Bloomberg “Countdown” , CNBC Squawk Box Europe, CNN “Quest Means Business” , Travel Channel, LBC Radio Travel Show,BBC Radio World Service, Monocle Radio, Radio Romania, Sunday Times, 21st Century Business Herald, WTM Social Media, Travelmole, Insider Magazine.