Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Taleb Rifai επισκέφθηκε το ελληνικό περίπτερο στην έκθεση ΙΤΒ και είχε συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και τον Υφυπουργό Γιώργο Νικητιάδη. Ο κ. Rifai – ο οποίος πέρυσι τη στιγμή της μεγάλης κρίσης για τον ελληνικό τουρισμό μετά και τη φονική πυρκαγιά στη Marfin είχε κάνει θετικές δηλώσεις για τη χώρα μας- εξέφρασε την αγάπη του για την Ελλάδα, αλλά κυρίως την πεποίθηση του ότι έχει όλες τις δυνατότητες για να ισχυροποιήσει σημαντικά την παρουσία της ως τουριστικός προορισμός.

Συνεχάρη τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο για τη στάση που κράτησε κατά τη συνέντευξη τύπου όταν ερωτήθηκε για το πως επηρεάζει η κρίση στη Βόρεια Αφρική την τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα. Εκεί ο Υπουργός τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να σπεύδει να αποκτήσει όφελος από τη δυστυχία των άλλων καθώς και ότι δεν πρέπει να επενδύουμε σε συγκυριακές καταστάσεις αλλά σε μακροπρόθεσμη πολιτική και στρατηγική.

Ο κ. Παύλος Γερουλάνος διευκρίνησε στον Γενικό Γραμματέα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι άμεσα ανταγωνιστική στο επίπεδο των τιμών με χώρες όπως η Αιγυπτος ή η Τουρκία αλλά μπορεί και πρέπει να είναι άμεσα ανταγωνιστική όσον αφορά το προϊόν που προσφέρει, γεγονός που βρήκε απόλυτα σύμφωνο τον γενικό γραμματέα. Συζητήθηκαν επίσης διάφορες μορφές περαιτέρω συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Νωρίτερα ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού είχαν μακρά συζήτηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΤUI Dr Michale Frenzel, o oποίος αμέσως μετά δήλωσε: «Έχουμε άνοδο στην Ελλάδα, έχουμε πολύ ικανοποιητικές κρατήσεις για τη θερινή σεζόν και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι.»

Εντωμεταξύ  σε συνέχεια των συνομιλιών που είχε με τον αρμόδιο σε θέματα τουρισμού Επίτροπο κ. Tajani, ο κ. Γιώργος Νικητιάδης συναντήθηκε με τον Ούγγρο ομόλογό του υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας αρμόδιο σε θέματα τουρισμού κ. Έντρε Χόρβα με τον οποίο συζήτησε το θέμα της απλούστευσης των διαδικασιών έκδοσης VISA, κάτι το οποίο σχετίζεται άμεσα με την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από χώρες όπως η Ινδία, η Ρωσία και η Κίνα για τις οποίες υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον.